Open Close

Irina Papazu forsvarer sin ph.d.-afhandling ved Institut for Statskundskab

Samsø Energiakademi har været åbne og har set ressourcerne i at imødekomme muligheden for at have en p.hd studerende tilknyttet.Samsø Energiakademi har via vores partnerskab med Ålborg Universitet oparbejdet en stor erfaring med at undervise og håndtere studerende. Derfor er det med stor glæde at Irina Papazy nu skal op og forsvare hendes afhandling som omhandler Samsø som Danmarks vedvarende energi Ø og i gang med at udface fossile brændsler. Irina er tilknyttet som projekt ansat med baggrund i hendes store viden om vores mangeartet projekt forløb.

Gennem en fælles samfund indsats via udnævnelsen til Danmarks Vedvarende Energi Ø blev Samsø blev selvforsynende med vedvarende energi over en ti-årig periode fra 1997 til 2007. I dag er historien om Samsø succesfulde energi overgang blevet til global eksport, og Samsø er blevet et udbredt kendt model eksempel som indeholder fællesskab bygning, offentlig deltagelse og delt ejerskab af energiteknologier.

I denne her p.HD undersøgelse, der ligger inden for Science and Technology Studies (STS) har Irina Papazu akademisk udforsket transformationer som har involveret i at Samsø som samfund er blevet til en demonstration ø, og Irina Papazy stille spørgsmål til, hvordan iværksættes et vedvarende energi samfund og hvordan er det blevet til en realitet.

Gennem Irina Papazu mange undersøgelser, hævder undersøgelsen, at langt mere opmærksomhed bør rettes mod de politiske og samfundsmæssige dimensioner af hvad de lokale energiressourcer overgange kunne indeholde. EU-baserede projekter omhandlende. vedvarende energi er co-konstitutive processer og de efterlader ingen domænenavn uberørte. Derfor bør samfundet modstå fristelsen til at fokusere for snævert på den kun den teknologiske innovation som er involveret i sådanne bestræbelser. Som et alternativ foreslår Irina Papazu udtrykket participatory innovation.

Læs mere

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required