Open Close

Erfarings udveksling imellem USA og Samsø

For to år siden var en stor gruppe studerende fra College of the Atlantic (COA) som hører til i staten Maine I USA og en gruppe øboere fra 5 Maine øer, på besøg hos Samsø Energiakademi. I næsten hele September boede de på Samsø og lærte om Samsøs omstilling til vedvarende energi. Maine øboerne og de studerende var rundt på Samsø for at mødes med Samsingerne for at undersøge hvilken Ø mentalitet som er kendetegnende for Samsø som bæredygtigt samfund. Da de kom tilbage til Maine arbejdede deltagerne videre derhjemme med energiplaner for de fem øer der var med på Samsø.

Nogle af centrets projekter bygger på de samme initiativer som deltagerne på det første Samsø kursus startede med for næsten 2 år siden. Projekterne handler om efterisolering, energiberegninger, fælles indkøb og kollektive solcelle anlæg og lade stationer til elbiler.

I denne uge er der en ny gruppe studerende fra COA sammen med studerende fra Trinity Washington University I Washington DC på Samsø for igen at lære noget af samsingerne. COA er et lille college baseret på aktions læring. Det ligger på en brofast ø I Maine hvor der også er en Nationalpark der hedder Acadia National Park. Vores ø er omtrent på størrelse med Samsø men der bor 10.000 helårsbeboere og der er mere end 2 millioner sommergæster.

Her vil de studerende dele deres dokumentationer ved et åbent hus arrangement på akademiet. Der serveres forfriskninger !

De studerende fra Maine vil på Samsø lave korte dokumentar film om kultur, landskaber og samfund. De studerende skal lave deres eget perspektiv på hvordan deres samfund derhjemme kan lære af Samsøs erfaringer.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required