Open Close

Alle offentlige busser på Samsø skal køre på vedvarende energi

Til næste sommer i 2012 skal alle offentlige busser på Samsø køre på vedvarende energi.

Samsø Energiakademi arbejder sammen med Samsø Kommune og Midttrafik på, at busserne på Samsø går fra at køre på diesel til enten el eller gas.

Der er meget der skal gå op endnu før vi har de nye CO2 neutrale busser, men nu er udbudsmaterialet ved at være klart.

Samsø Energiakademi, Samsø Kommune og Midttrafik  har søgt Trafikstyrelsens pulje til forsøg med energieffektive transportløsninger.

Til december får vi at vide om tilskuddet er hjemme, lige inden opgaven sendes i udbud.
Samsø Energiakademi vurderer at chancerne er gode.

Med de “fossilfrie busser” på plads til sommeren 2012 har Samsø taget det første konkrete skridt på vejen mod målet om at blive en 100% fossilfri ø i 2030.

Flattr this!

3 comments

 1. Jimmy Flindt siger:

  Hej Samsø Energiakademi,

  Det lyder som en rigtig god idé. København fik sine første elbusser i 2009, jf artiklen på hjemmesiden for Dansk Elbil Komité:

  http://www.danskelbilkomite.dk/elbus_kbh.htm

  Måske Samsø Energiakademi kan hente information om erfaringerne med de københavnske elbusser fra Københavns Kommune, så man akademiet drage nytte heraf.

 2. Stensgaard siger:

  Tak for linket – der er ingen tvivl at vi kan drage nytte af andres erfaringer.
  Jeg har selv kørt en del i de små elbusser i københavn – en fin oplevelse.
  Udbuddet på Samsø kører fra omkring årsskiftet – og jeg er meget spændt på hvem der byder og ikke mindt hvilke køretøjer der bliver budt ind med.

 3. Jimmy Flindt siger:

  Til orientering følger information om den historiske aftale om en letbane i Århus fremgår nu af nyhedsoversigten på DR’s hjemmeside, jf den direkte reference (link): http://www.dr.dk/P4/Aarhus/Nyheder/Aarhus/2011/10/31/170226.htm&regional .

  fordi jeg tror denne information også kan være interessant for miljøengagerede samsinge.

  Så kan man kun håbe på, at letbanen overvejende vil blive drevet af miljøvenlig ”grøn” elektricitet fra den planlagte vindmøllepark i Århus bugten, http://www.vaab.dk/ , hvor det allerede nu er muligt for interessere at blive medlem og forhåndsreservere andele, jf nærmere http://www.vaab.dk/index.php/bliv-medlem-af-vab

Leave a comment

All fields marked (*) are required