Open Close

3.gang Svend Auken prisen udeles

Flattr this!

2 comments

 1. Stensgaard siger:

  Kanon trailer 🙂

  Tillykke

 2. Jimmy Flindt siger:

  Filmen om Svend Auken vises i øjeblikket på Reprisen http://www.reprisen.dk/

  Filmen SVEND – en livsbekræftende og åbenhjertig fortælling om at være politiker af hjertet, om manden Svend Auken.

  Aldrig ophører interessen for at høre om store mænds bedrifter; Om en personlig indsats for menneskeheden, der har påvirket historiens gang. En sådan person var Svend Auken og det var netop udgangspunktet for dokumentaristen Anne Regitze Wivel, da hun begyndte arbejdet med portrættering af sin ægtemand og livsledsager, Svend Auken.

  Det skulle være portrættet af en moderne idealist. Et portræt af et menneske for hvem livets mening var at gøre en forskel. Et menneske som havde dedikeret hele sit liv til politik og for hvem politik ikke kun er personintriger og prestigekamp, men et krav om holdning og resultater.

  I et par år fulgte Anne Regitze Wivel i hælene på Svend Auken i hans arbejde med at gøre verden til et bedre sted at leve. På udlandsrejser og store internationale kongresser, i sommerhuset under intime samtaler og på gaden i samtale med sine vælgere. Overalt hvor han færdedes stod han til rådighed og overalt var han klar til at indlade sig på diskussioner – hvor han gang på gang viste sin store indsigt og forståelse for livet.

  Da en alvorlig kræftsygdom ikke længere kan ignoreres, er det tid for Svend Auken at kigge på sit politiske livsværk; tid til at gøre regnskabet op og lægge det frem så dem der kommer efter kan fortsætte. Og her er Anne Regitze Wivel tilstede som den kærlige og opmærksomme, lyttende og nærværende ledsager. Hun er til stede med sit kamera, og sammen skaber de tre, Svend, Anne og kameraet, filmen.

  SVEND er en åbenhjertig og vedkommende fortælling om Svend Auken og hans sidste år, fra han blev ramt af sygdommen og indtil hans sidste tid, men den er også en kærlighedshistorie, historien om parret, Svend og Anne, om deres fællesskab, samhørighed og indbyrdes kærlighed.

  Men det er frem for alt en film om mandsmod, om at brænde for en sag, om at være politiker af hjertet, – med livet som indsats.

Leave a comment

All fields marked (*) are required