Open Close

Dommer på innovations Camp

Innovations Camp med tema bæredygtighed.

Grenaa Gymnasium kaldet Vid afholder for anden gang Innovation Camp, som denne gang strækker sig over to døgn.

Det hele afsluttes med en konkurence og et åbent hus for nye elever.

Samsø Energiakademi var inviteret til at holde to oplæg samt være dommer, sammen med 6 andre organisationer.

Første oplæg startede torsdag morgen på HTX for ca 300 studerende og efterfølgende for 100 studerende på Campus Djursland.

De studerende blev konfronteret med emner, som affødes af noget så lang håret som at “REDDE VERDEN” Jeg havde mine fordomme, om at der skulle meget kraftige virkemidler på bordet for at kunne stimulere de studerende !  “Jeg tog meget meget fejl “Jeg sidder her og kan ikke få armene ned igen.Det var så fedt at komme og holde oplæg for både HTX og Campus Djursland.

Der var så meget potientiale ! De studerende gik i gang med det samme, de slukkede for alle skolens computere med det samme, som også i vores termonologi; kaldes at plukke de lavest hængende frugter, andre studerende satte sig for at nå de højste hængende frugter, eksempelvis i form af at ville skabe standere som opsamler frekvens bølger som kan omsættes til elektricitet fra fly der letter og lander.

Første års eleverne havde vand som tema, som eks vinderne af denne innovations camp,gik til et hold som havde bygget en regnvandsopsamler der opsamler og genbruger regnvand ind til flere gange med stor økonomisk gevinst.

Alle tredje års studerende arbejdede med etik og social bæredygtighed.En af grupperne vandt publikums prisen for at udvikle et computer spil som skulle være forbyggende til kommende læge studerende – GRÅ LYS hedder spillet som udfordre og konfrontere kommende læger med det faktum at inden for deres erhverv er selvmords raten høj på grund af depressioner b.la læger.Computer spillet skal medvirke til at kaste lys på at læger også kan forbygge mens de uddanner sig til læge.

Tillykke med et rigtigt godt undervisnings tilbud !

 

 

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required