Open Close

Samsø 3.0

I dagene fra 18. til 20. september 2013 afholdt Energiakademiet konferencen “From Best to Next Practice Symposium”. Læs dokumentationen fra mødet her eller se videoen herunder.

Nu!

Dokumentation fra “From Best to Next Practice Symposium”:

Tidligere

Konferencen “Åbent rum”
Hvordan kan vi alle tage lederskab for version 2.0.? Der blev stillet fire spørgsmål til en udvalgt del af Samsø befolkningen.

Dokumentation fra Open Space:

Shared Space
Cirkel samtaler og beslutninger med organisationer – foreninger – sammenslutninger fra fastland og med Samsinger.

Nyhedsbrev fra Shared Space:

Lad os mødes i “forsamlingshuset”
Samsø er et lille samfund, hvor vi kender hinanden og nogenlunde ved, hvordan vi passer ind. På godt og ondt er der tale om et kammeratskab, hvor vi er afhængige af hinanden.

Energiakademiet vil gerne have, at Samsø fortsat er et forsamlingshus, hvor vi mødes og får tingene til at virke og tjekker, om vi stadig er på bølgelængde.

I Energiakademiet vil vi gerne mødes med dig og snakke om, hvordan vi har det, og hvad vi gerne vil med Samsø. Vi skal have fredagsøl og suppe sammen, og der vil være levende musik bagefter. Det skal nemlig være sjovt at mødes.

Når vi mødes og skaber GO’ GO’ energi
Konferencen Samsø 2.0 tager udgangspunkt i Energiakademiets udviklingsstrategi, der handler om grønne uddannelser, satellitøer og byer, fossilfri ø og partnerskaber.

Den er samtidig en mulighed for at tjekke, hvordan energiprojekterne spiller sammen med alle de andre aktiviteter, der foregår på hele Samsø. Landbruget er energileverandører. Hvad siger de? Turisterhvervet, serviceerhvervet og kulturlivet er alle væsentlige aktører i hverdagen på Samsø. Hvordan mener de? Håndværkerne skal lave ombygningerne og servicere biler og anlæg. Vil og kan de det?

Samtidig er Samsø en del af verden, og EU spiller også en rolle for øens fremtid. Det samme gør Regeringens klimaindsats. Hvordan sikrer vi, at der i 2030 er sammenhæng mellem vision og praktik på Samsø? Vil vi selv eje og drive den udvikling?

Flattr this!

  1. Svar/kommentar på spørgsmål.
    1. Frisk luft – stress-frie omgivelser – nærvær – samhørighed – friske råvarer der IKKE er transporteret den ½ verden rundt for at komme til mig. 2. Mange huse er blevet renoveret og eller “opdateret” efter nyere energi norm – men desværre er der også for mange huse der er overgået til blot at være sommerhuse. Og der er desværre for mange butikker der ikke er rentable og derfor bukker under, så vi på øen ikke længe har de samme brede indkøbs muligheder, på sigt ender det vel med at der KUN er dagligvare butikker og sommerbutikker…. TRIST. 3. Befolkningsgrundlagets nedgang, offentligt transport begrænsninger, brødnid, skeptisme mod nye tiltag, holde fast på “VORE 20 tønder land” = IKKE sælge ud af vores virkelige Ø værdier = naturen, på bekostning af bro/hurtigere færge/havvindmøller eller andre tiltag der nedbringer værdien af uberørt eller skønne områder/udsyn på Øen, er det først væk mister vi også turisterne og at nye folk flytter herover. 4. Jeg vil leve og ånde for Samsø, fortæller vidt og bredt om det bedste sted på jorden: Min datter spurgte mig engang hvad der i grunden fik mig til at blive på Samsø……Mit svar: Her har vi ALT, undtagen Bornholmske klipper, alle typer dansk landskab, masser af foreningsliv, spændende menneske, gode råvarer, frisk luft og UENDELIGT højt til himmelen og udsyn til en stjernehimmel der sjældent ses i belyste byområder. mvh Anne – Grethe Juhl. Wundsam.