Open Close

Vind-insekter

Energi er en forunderlig, fascinerende størrelse, luftig og alligevel i en eller anden grad konkret.

I forbindelse med Energistien på Energiakademiet er jeg fornyelig blevet gjort opmærksom på hollænderen Theo Jansens konstruktioner af vind-insekter.

Energistien er en offentlig sti på Energiakademiets grund, hvor forskellige teknologier er udstillet. Energistien er støttet af LAG-midler under Ministeriet for fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Se energistien her

Energi Camp benytter sig bl.a. af energistien, når vi har besøg af skoler og gymnasieklasser, og vi er forøjeblikket i gang med at lave en evaluering af forløbet for de besøgende klasser med eleverne som aktive medspillere. Der skal tænkes anderledes, og inspiration kan komme mange steder fra.

Theo Jansens vind-insekter er et bud på inspiration. Se dem her.

Flattr this!

3 comments

 1. Cüneyt Pala siger:

  Meget meget inspirerende. Man bliver næsten emotionel at høre skaberen snakke om sine “nye livsformer”. På Theo Jansens hjemmeside kan man se flere videoer og det er også muligt at købe miniatur strand-insekter. Måske en ide for indendørs aktivitet på akademiet for besøgende.

  Derudover vil jeg også gerne dele en anden god inspiration. Drengen som byggede sin egen vindmølle af genbrugsmaterialer. Navnet er William Kamkwamba:
  http://www.ted.com/talks/william_kamkwamba_on_building_a_windmill.html

 2. Jimmy Flindt siger:

  Man kan vel med rette sige at Theo Jansen med sine forunderlige skabninger eller såkaldte “vind insekter” endnu engang beviser potentialet i udnyttelsen af de vedvarende energikilder (her miljøvenlig vindenergi).
  Theo Jansens “vind insekter” illustrerer efter min opfattelse på bedste vis at kun fantasien og den politiske velvilje sætter grænserne.
  Jeg benytter lige lejligheden til at henvise til 2 artikler vedr. vindkraft på færge:
  http://www.energy-supply.dk/article/view/65505/stena_line_forst_i_verden_med_vindkraft_pa_faerge?ref=newsletter&nls=fe77e201
  og
  http://www.dr.dk/P4/Nord/Nyheder/Frederikshavn/2011/06/22/145657.htm
  og til hjemmesiden:
  http://www.solarsailor.com.au/
  for hermed at inspirere til udnyttelsen af miljøvenlig vedvarende energikilder (sol & vind) på Samsøfærgerne, der forestår transporten mellem fastlandet Danmarks førende VE-Ø. Samsøfærgerne kunne hermed være med til at danne rollemodel for andre danske færgerruter.

Leave a comment

All fields marked (*) are required