Open Close

Samsø 2.0 – Energi Uddannelser

HVORDAN KAN DANMARK VINDE?

Energiakademiet på Samsø i Danmark er nomineret til en pris i klasse med Oscar og Nobelpris – EU’s egen award – ”ManagEnergy Local Action Energy Award”. Et rekordstort antal projekter 64 i alt fra 23 lande er med i konkurrencen om prisen, 3 er nu blevet nomineret. Se omtalen af de nominerede her.

HVAD KAN VINDES?

Med prisen følger æren og æren skaber muligheder. Muligheden for at tjene penge og være førende i verden, muligheden for at gøre befolkningen klogere og dermed nedsætte CO2 udslippet. Muligheden for at skabe samfundsforbedring og overlevelse på den fede måde med nye job og nye virksomheder.

Prisen kan give nye internationale partnerskaber og øge opmærksomheden på Danmarks grønne profil. Eksport af dansk, når det er bedst.

HVAD ER ENERGIAKADEMIET?

Samsø er Danmarks Vedvarende Energi Ø og Energiakademiet er et projekthus, der arbejder med vedvarende energi på mange platforme. De lavest hængende frugter er blevet plukket i perioden 1997-2007. 420 millioner kroner er investeret og Samsø med sine 4000 beboere blev på under 10 år 100 % selvforsynende med vedvarende energi.

Nu er det tid til de højst hængende frugter, og her går Samsø fra det bedste til det næste i en Samsø 2.0 – Energy Education. Folkeoplysning og uddannelse er kernepunkter for en reduktion af CO2. Der fokuseres på alternativ transport, energibesparelser og fremtidig viden med henblik på at skabe bæredygtige uddannelser.

Flattr this!

1 comment

  1. Jimmy Flindt siger:

    Jeg benytter lige lejligheden til at henvise til DR’s nyhedsartikel den 6. juni 2012 under overskriften ”EU presser på for mere energi fra sol og vind” http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2012/06/06/06170922.htm

Leave a comment

All fields marked (*) are required