Open Close

De første elbiler er rullet i land

Samsø skal være fossilfri i 2030. Derfor skal vi bl.a. i gang med at bruge vindmøllestrøm til vores transport.

Samsø Kommune har taget det første skridt. Nu kører hjemmeplejen ud i elbiler til Samsøs ældre borgere. Kommunen har købt 8 Citroën C-Zero elbiler, der er blevet taget godt imod. Bilerne har en høj kørekomfort og giver også hjemmeplejen en pæn økonomisk besparelse. Man fortsætter en tid endnu med at have 5 dieselbiler til nattevagten, når elbilerne står til opladning. Kommunen planlægger at etablere solceller, der kan levere den vedvarende energi direkte til elbilerne.

"Jeg er blevet lidt vild med dem" siger Jette om de nye elbiler.

 

Flere andre tiltag er i støbeskeen. Lokale interessegrupper arbejder for at føre Fossilfri Ø projektet ud i livet. Fælles-solcelleanlæg står højt på ønskesedlen, ligesom planerne for et biogasanlæg er ved at tage form. Dette skal selvfølgelig kædes sammen med en kommende færge, der kan sejle på biogas. I den lange vintertid får samsingerne snart mulighed for at bygge deres egen elbil, der måske kommer til at være landsbyens fælles delebil.

Alle er velkommen til at deltage i interessegrupperne. Kontakt Michael på energiakademiet for at høre nærmere: kd.te1526968142imeda1526968142kaigr1526968142ene@k1526968142m1526968142

Se Michael Kristensen fortælle om Fossilfri Ø projektet: http://www.tv2oj.dk/arkiv/2012/6/15?video_id=28447&autoplay=1

Flattr this!

2 comments

 1. Super indslag i TV2OJ –
  som bonus info til elbilerne så regner vi med i Kommunen, at prisen på brændstof kommer ned på ca. 20 øre per kilometer i elbilerne.
  Til sammenligning koster de mest brændstof økonomiske diesel biler ca. 40 øre per kilometer.

 2. Jimmy Flindt siger:

  Godt initiativ af Samsø Kommune!
  Det er virkelig flot at Samsø Kommune vælger at gå foran i bestræbelserne på at gøre Samsø fuldstænding fossilfri ved at investere i el-biler til hjemmeplejen. Så ankommer hjemmeplejen i elbiler, som hverken larmer, støjer eller forurener, og når det så oven i købet viser sig, at el-bilerne er billigere i drift end konventionelle benzin- og dieseldrevne biler, kan investeringen på sigt vise sig at komme alle skatteydere til gode. Man kan kun håbe på, at andre kommuner, offentlige institutioner og styrelse mv i resten af Danmark vil lade sig inspirere af udviklingen på Samsø.
  Jeg benytter lige lejligheden til at henvise elbil interesserede samsinge til hjemmesiden for Dansk Elbil Komité http://www.danskelbilkomite.dk/ .

Leave a comment

All fields marked (*) are required