Open Close

Solen skinner på idrætshallen i Tranebjerg på Samsø

Med det nye solcelleanlæg på idrætshallen er Samsø kommunes solcelleplan skudt igang. Det er planen, at anlægget skal være oppe at køre i denne uge, så hallen kan blive selvforsynende med strøm.

Anlægget dækker 440 m2 og er  dimensioneret til at producerer  50.000 kWh årligt. Det dækker næsten hallens forbrug af strøm, og den resterende del hentes hjem via af forskellige strømbesparende tiltag.

Der var 23 bydere på opgaven, og det var Solarelement fra Kolding i Jylland, der vandt den.

Samsø Kommune har to andre anlæg i tankerne. Det ene er en soltribune mellem kommunens parkeringsplads og TIFs (Tranebjerg Idrætsforening) boldbaner. På den måde får kommunen en overdækket parkerings plads og TIF får en tribune.  På folkeskolen i Tranebjerg er en overdækket parkerings løsning også under overvejelse.

Bo Haagen Salsø fra Samsø Kommune, der er teknisk designer, har stået for udbudsmaterialet og designet bag anlæggene.

Flattr this!

1 comment

  1. Jimmy Flindt siger:

    Solen skinner også på havet:
    For miljøbevidste samsinge, som interesserer sig for miljøvenlig og lydløs sejlads på følsomme vandområder i Danmark, og især for samsinge, som agter at holde ferie omkring Ry og Silkeborgsøerne henvises til filmen:
    http://www.klimanetvaerk.dk/video/solb-d-ved-ry-solar-powered-boat-at-ry-denmark
    jf desuden omtalen af arrangementet i Århus Havn den 17.-19. august 2012 på hjemmesiden http://www.solbaaden.dk/velkommen .

Leave a comment

All fields marked (*) are required