Open Close

By-Bolig og Landdistriktsministeriets visionsgruppe mødtes på Energiakademiet

Med folkemøde på Brundby hotel mandag aften d. 3. september, hvor 100 mennesker mødte op til sang og debat, og en tirsdag med møder og diskussioner med lokale ildsjæle må vi sige at visionsgruppen gjorde gavn på Samsø.

Der har været en del debat om visionsgruppens berettigelse, og måske er der politik i udnævnelsen af dette panel bestående af kunstnere, ledere og bonderøve. Men ikke desto mindre formåede de at få folk væk fra TV skærmen for at snakke med om, hvad der sker i landdistrikterne.

Næste gang gruppen mødes er det i Torsminde, hvor der skal ses på endnu nogle spændende eksempler på lokal foretagsomhed.

Flattr this!

2 comments

 1. Jimmy Flindt siger:

  Når gruppen næste gang skal besøge Thorsminde kan jeg varmt anbefale medlemmerne at besøge Strandingsmuseet St. George, se hjemmesiden
  http://www.strandmus.dk/
  Det er virkelig en oplevelse værd, hvis man i gruppen iøvrigt er interesseret i maritim historie.

 2. Jimmy Flindt siger:

  Et andet historisk dokument er filmen “Guds Børn”, som blev lavet af TV stationen TV MIDT VEST i 1999. Filmen giver efter min opfattelse et realistisk tidsbillede af livet hos de fattige fiskere i slutningen af 1800-tallet, jf mere detaljerede oplysninger om filmen på TV MIDT VEST hjemmeside under referencen:

  http://www.tvmidtvest.dk/indhold/guds-boern

  Jeg kan varmt anbefale medlemmerne visionsgruppen at se filmen inden gruppens næste møde i Thorsminde for at forstå livet i denne del af Danmark for godt 100 år siden. Men jeg kan også forestille mig at samsinge på energiakademiet og andre steder på øen vil finde filmen interessant.

  Filmen giver efter min opfattelse et godt tidsbillede og er utrolig flot lavet.

Leave a comment

All fields marked (*) are required