Open Close

Hvad kan total kollaps som finanskriser lære os som civilisation, er en kommende glansperiode under opsejling?

Vallekilde Højskole danner den historiske ramme ved at værte ind til en række samfundsmøder.

Processen er udviklet, samt afvikles af et af verdens bedste facilitatoreteams.

Samsø Energiakademi er inviteret til at holde oplæg om, hvordan fælleskabstanken så ud i 1800-tallet. Hvilke vigtige tråde bindes op til i dag, hvor Samsø Energiakademi har udgivet en vigtig debat bog skrevet af Tor Nørretranders og Søren Hermansen.

Malene Lundén har sammen med Helle Solvang udarbejdet fire læsegrupper rundt om i Danmark.Alle grupperne  har nærlæst og arbejdet med Art of hosting som udgangspunkt for at kunne destilere hvordan og hvilke tendenser der er i fremtidens fælleskaber.Der blev afsluttet med en mindre konference som udarbejdede nye bud på hvad fremtidens fællskaber bør have i deres værdikæder og i signalerne.

Søren Hermansen forfatter, adjungeret professor og direktør for Samsø Energiakademi.

Malene Lunden  fotograf, kunstner, procesansvarlig på Samsø Energiakademi.

En invitation til hver og én af jer om at deltage i en udforskning af det potentiale, der ligger i post-krisens tomrum.

Mange bastioner, strukturer, systemer som vi kender, er brudt sammen eller er ved at bryde ned.

De er ikke længere den grundpille om tilværelsen, som de var engang. Det kan virke skræmmende, men det åbner også kolossale muligheder.

Klokken ringer til frikvarter og til time stadigvæk, men det er som om, at rammerne for læring ikke befordrer børn og unges kreativitet og evne til at være i den verden vi har skabt for dem.  Hvem eller hvad er det så, der skal transformere sig for at skabe en bedre fremtid? Er det børnene, forældrene eller institutionerne/systemerne?

I vores 1800-tals historie gemmer sig et enestående eksempel på, hvordan institutionerne og magtforholdene gennem reformer forholdsvis fredeligt ændrede sig for at imødekomme tidens udfordringer.

Dette er en invitation til i fællesskab at bringe de værdier fra fortiden, som vi helst vil bygge fremtiden på, frem i lyset. Til at finde de skuldre fra historien, vi helst vil stå på, for at agere bedst muligt i fremtiden.

Her er en invitation til –  på tværs af fag, generationer og politiske holdninger – at gribe denne historiske mulighed og skabe en vej ind i fremtiden med visdom.

href=”http://issuu.com/nextpractice/docs/1813?mode=window&backgroundColor=%23222222

Flattr this!

1 comment

Leave a comment

All fields marked (*) are required