Open Close

Energibesparelser på øer

PROMISE projektet finder energibesparelser på Island, Tenerife og Rhodos med Samsø som ‘mentor’. Vi har blandt andet besøgt Grimsey, som er en ø med 28 fiskerhuse nord for Island. Vi lavede energitjek, og derpå gik alle huse på øen med til at få efterisoleret loftet, hvilket er gjort. En Rockwool bil sejlede over med færgen og indblæste granulat i husene i løbet af et par dage.

Beboerne sparer penge og det offentlige sparer penge, fordi øen får tilskud til olie og el. Øen er lille, så det batter kun lidt i EU sammenhæng; men historien er et godt eksempel, og vi bruger den i projektets EU-dækkende kampagne.

PROMISE arbejder så lokalt som muligt, og vi bruger lokale klimadata (temperatur, vind, sol) fra lokale vejrstationer til at udregne besparelserne. Det gør projektet mere relevant for husholdningerne, og de allerfleste er glade for at vi kommer og snakker energi med dem i deres hjem.

Yderligere information

Projektet er et Intelligent Energy Europe (IEE) projekt, for mere information se her. Sigurdur Fridleifsson optog en primitiv video under en isolering, se filmen her.

Jan Jantzen
Samso Energy Agency, SEA
kd.yc1526968819negae1526968819s@jj1526968819

Flattr this!

1 comment

  1. Jimmy Flindt siger:

    Måske kender du én der er interesseret i at søge en 2 årig projektstilling på Samsø som kommunens klima- og energikoordinator.

    Ansøgningsfristen er den 15. oktober.

    Se stillingsopslaget her:

    http://www.ofir.dk/Resultat/energi-og-klimakoordinator-til-samsoe-329483351.aspx?jobId=329483351&list=SearchResultsJobsIds&index=1&querydesc=SearchJobQueryDescription&viewedfrom=1

Leave a comment

All fields marked (*) are required