Open Close

Hvad vil det sige at have lyst til at være borger/civil i sit lokal område ?

Til alle!

Dette er ikke en nyhed, mere et debatoplæg.

Som kalder på dem som har LYST til at anstrenge sig med at læse hvad der sker på Samsø Energiakademi.

Hvad skal der til for at overleve i et velfærds samfund ? Borgerlyst ?

Heldigvis findes der ingen bro endnu til Samsø. Derfor måtte jeg anstrenge mig og overnatte sammen med mange andre på Vallekilde højskole som ligger ca 30 min kørsel fra Kalundborg.

Jeg Malene Lundén. Har været på arbejdet i to dage ALTSÅ 2 gange 24 timer på fastlandet.Her ville det havde været herligt med en bro med en afkørsel til Samsø, da jeg kunne havde været kørt hjem hver aften og sovet i min egen seng som findes i Kolby Kaas.

Det var dejligt at kunne komme ind i en højskole og mærke det historiske vingesus med store højskolelærere som Trier og andre mennesker som havde hånd og ånd i højsædet for lægfolk.

Samsø Energiakademi skulle komme med bud på hvordan der kan udvikles og fornyes på trods af finanskriser og store alvorlige samfunds temaer.

Hvordan vi kan/skal diskuterer/dialog og MÅSKE sætte loyalitet HØJRE op på dagsordnen i forhold til det lokale område vi bor og kan virker i.

Jeg ved jeg kan tilslutte mig hvad det vil sige at være en del af et lægfolk.Derfor er jeg er blevet spurgt om at medvirke til konferencen 1813 da Danmark gik bankerot.

Der kommer en film snarest, som vi ligger op på denne her hjemmeside.

Ved at være på Vallekilde kom jeg til at tænke dybere over hvad det betyder for Samsø, at højskolen er lukket.

Lige nu er jeg ansat i en organisation som arbejder med meget store visioner om at skabe forandringer på både Samsø og i resten af verden.

Der er ikke noget i visionerne som er tilfældige eller hovsa løsninger.Det er lange seje kampe og dialoger imellem mangt og meget.Vi balancere alle SAMMEN på Samsø i mod og medgang med mange forskellige interesser og ønsker.

Det Samsøs civil samfund kan, det er vel forhåbentligt at kunne stå sammen også selv om den enkelte ikke altid forstår eller har aktier eller job i det gode der sker.

Jeg vil dele et meget stykke spændende arbejde der udføres i København med en organisation som kalder sig Borgelyst.

Hermed Borgelyst blog som er copy pastet:

For et stykke tid siden skrev jeg et blogindlæg med 6 gode grunde til ikke at melde sig ind i et politisk parti. Jeg skrev det mest for at provokere og for at fremhæve den grundlæggende pointe, at de politiske partier er blevet lidet attraktive, topstyrede og professionaliserede apparater, der lukker sig om sig selv.

Politikere og sekretariater er overbebyrdede med arbejde, og kan slet ikke følge med med alle de lovforslag og spin, som de skal forholde sig til. De har slet ikke overskud til at møde medlemmer eller vælgere. I stedet formes deres opfattelse af verden i stadig større grad af medierne, og ikke af medlemmerne. Det meste politik er kun relevant, hvis det kan påvirke mediedagsordenen.

Dette er en udfordring for hele det danske samfund: Det skaber demokratisk underskud og større modvilje mod de politikere, som vi vælger til at lede samfundet på vores vegne.

(Hvis du vil høre mere om udfordringerne omkring de politiske partier, så kan jeg varmt anbefale at lytte til Tim Knudsen, professor i statskundskab på Københavns Universitet, fortælle meget mere om problemstillingen i P1’s Apropos. Tim Knudsen medvirkede i udsendelsen d. 18/9 2012.)
Til alle

Jeg ville ønske, at jeg med lige så stor lethed kunne have skrevet en artikel med 6 gode grunde til at blive medlem af et politisk parti.

Men det kunne jeg ikke. I stedet arrangerede jeg en lille pop-up workshop sammen med Henrik Chulu fra den internetpolitiske tænketank Bitbureauet, der netop satte fokus på, hvordan de politiske partier kan udvikle sig til at være mere åbne, indbydende og borgerlystne.

På baggrund af workshoppen og de diskussioner, som den foranledigede, har jeg skrevet en serie blogindlæg om fremtidens politiske partier. Serien består af ni afsnit. De første to indlæg giver lidt nødvendig baggrundsviden, og de efterfølgende indlæg giver seks forskellige bud på, hvordan de politiske partier kan blive mere åbne, indbydende og borgerlystne.

Hvad er et politisk parti? (udkommer d. 22. oktober )
Nye former for politisk organisering (udkommer d. 25. oktober)
Bud 1: Skab meningsfulde mikrohandlinger (udkommer d. 29. oktober)
Bud 2: Lav open source studiekredse (udkommer d. 31. oktober)
Bud 3: Eksperimentér med flydende medlemsdemokrati (udkommer d. 2. november)
Bud 4: Lav kvalitetskontrakter med de folkevalgte (udkommer d. 5. november)
Bud 5: Vis, at det nytter (udkommer d. 7. november)
Bud 6: Skab ny fortællinger (udkommer d. 9. november)
Koda: Det demokratiske økosystem (udkommer 12. november)

Flattr this!

4 comments

 1. Jimmy Flindt siger:

  Hej Malene,
  På baggrund af ovennævnte artikel kan jeg kun opfordre dig og andre miljøbevidste samsinge at blive medlem af klimabevægelsens medlemsnetværk http://www.klimanetvaerk.dk/ . Netværkssiden rummer mange interessante oplysninger om hvad der rører sig på klimaområdet i Danmark. Desuden indeholder hjemmesiden mange interessante film og videoer og medlemmer kan selv lægge deres egne videoer, f.eks. videooptagelser fra Samsø Energiakademi, ind på denne hjemmeside, så øvrige medlemmer af klimabevægelsen i Danmark holdes orienteret.

 2. Jimmy Flindt siger:

  Jeg benytter desuden lejligheden til at anmode om underskrifter for at få sat en stopper for havskildpaddernes mareridt på Cayman Islands:
  http://e-activist.com/ea-action/action?ea.client.id=24&ea.campaign.id=16846

 3. Jimmy Flindt siger:

  Endelig benyttes lejligheden til at henvise til endnu en international miljødebat hjemmeside http://www.ecoprofile.com/ , hvor jeg kan opfordre miljøbevidste samsinge til at se seneste indlæg og video med Selina Juul fra organisationen STOP MADSPILD under overskriften FOOD WASTE: A GLOBAL TRAGEDY.

 4. Jimmy Flindt siger:

  TV2 Østjylland har lavet udsendelse om solcellebåden på Gudenåen den 15. oktober 2012, jf den direkter reference til TV udsendelsen http://www.tv2oj.dk/arkiv/2012/10/15?video_id=30654&autoplay=1 .

  Hvilken flot og interessant TV udsendelse om Gudenåen og de historiske aspekter, og hvilken flot performance af solcellebåden, som hverken larmer eller støjer i de naturskønne omgivelser omkring Gudenåen. Det er er efter min opfattelse fuldstændig korrekt, som det også bliver sagt i TV udsendelsen, at med solcellebåden kommer man til at opleve naturen som tilskuer uden at forstyrre den med unødig motorstøj.

  Det må være på høje tid, at danske politikere begynder at vågne op og får skabt forbud mod benzin- og dieseldrevne både på følsomme vandområder i Danmark.

Leave a comment

All fields marked (*) are required