Open Close

100 samsinger samlet om den fælles fremtid

Stor opbakning til konferencen “Samsø 2.0” i dag på Flinchs hotel, hvor 80 var tilmeldt, men cirka 100 deltog i eftermiddagens “Open Space” – et koncept, hvor  deltagerne selv sætter dagsordenen. De selvstyrende grupper diskuterede i to runder af hver en time bl.a. spørgsmål som “Ren ø”, “Højskole”, “Design af fællesskaber”, “Fossilfri Ø”, “Frikommune”, “Infrastruktur”, “Hjælp til svage grupper med energirenovering” og “Hvordan når vi 2030-målene?”

Energiakademiet sørger for dokumentation af dagen, så alle de gode ideer og perspektiver, samsingerne har bidraget med, kommer med ind i fremtiden. Et film-hold har været med hele dagen og har bl.a. interviewet en lang række af de lokale. En kaospilot var grafisk illustrator af dagens samtaler og pointer, og der er taget et hav af billeder – alt sammen for at både alle samsinger og andre interesserede kan få indblik i og viden om, hvordan vi kan skabe fællesskab, ejerskab og lederskab i forhold til bæredygtig udvikling lokalt: Økonomisk, miljømæssigt, socialt og kulturelt.

Toke Paludan Møller, der sammen med Monica Nissen, begge fra InterChange, stod for dagens proces, indledte bl.a. med at sige, at samsingerne er verdensberømte og at “livet er en selvhenter!” Stemningen var god og engagementet i top i de mange selvstyrende arbejdsgrupper, og samsingerne har både vilje, lyst og mod til at tage de næste skridt  – og så blev der ellers snakket, diskuteret, hygget og sat ord på drømme og perspektiver for fremtidens Samsø.

En stor tak til Samsø Landboforening, Erhvervsforum, Samsø Kommune, Inforse og Europanævnet.

 

 

Flattr this!

3 comments

 1. Jimmy Flindt siger:

  Jeg benytter lige lejligheden til at henvise miljøbevidste samsinge til rapporten “EEA Miljøsignaler 2012 – At bygge den fremtid vi ønsker”, der udgives af Det Europæiske Miljøagentur (eea) i København hvert år, jf nærmere oplysninger under referencen:

  http://www.eea.europa.eu/da/miljosignaler

 2. Jimmy Flindt siger:

  Jeg kan varmt anbefale at læse Jesper Jespersens bog “EUROEN – hvorfor gik det galt, og hvordan kommer vi videre?”

  Bogen kan bestilles direkte via hjemmesiden http://www.deo.dk/ , jf nærmere oplysninger under referencen:

  http://www.deo.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=259&Itemid=5

 3. Jimmy Flindt siger:

  En svimlende storfilm om en katastrofal krise i fødevarekædens mindste led. “More Than Honey” er en visuelt svimlende storfilm om livet og døden i kuberne, optaget på et millionbudget, der bringer os så tæt på gåden, som kun en hjerne-scanning af en bi kan! En storslået, filmisk oplevelse fra en natur i alarmerende ubalance. Særvisning med foredrag og FDB der byder på honningmadder og BYBI- honning til at tage med hjem i Grand lørdag d. 10/11. Særpris 100kr. jf nærmere oplysninger på hjemmesiden http://www.cphdox.dk/d/film.lasso?e&ser=1814&s=2012010 .

Leave a comment

All fields marked (*) are required