Open Close

Rethink Business

Unge til Unge

Viborg har mod – styrke-stabilitet.

Superfaglige og engagerede indlæg med flere vinkler på cirkulær økonomi – og surprise dans – fik de fire udfordringer indhold gennem eftermiddagens workshops.

300 studerende fra Dania i Viborg og Skive, undervisere, erhvervsfolk og repræsentanter fra offentlige organisationer deltog konstruktivt til løsningen på fire udfordringer i går på Erhvervsakademi Danias konference “Lokale løsninger på Globale udfordringer” i Viborg.

Hvordan skrues et spændende konfernce program sammen på en vigtig overskrift

Rethink Business

9.00 Velkomst

9.10 Dorte Glensvig Nymann, Cowi

9.40 Nicolas Krøyer Blok, Cradlepeople

10.10 Pause

10.30 Jacob Bøtter, Unboss

11.00 Søren Hermansen, Samsø Energiakademi

11.30 Foretagsomheden, Aarhus Økofødevarefællesskab, Dansic, PB43

12.00 Intro til værksteder og præsentation af udfordringer

12.30 Frokost

13.30 Værksteder med indlagt pause

16.30 Afrunding Hanne Juel, Region Midtjylland

17.00 Snak og snacks

http://youtu.be/b9A2LPcaTHA
http://youtu.be/ePNwNA4y2ag
Hvorfor særligt fokus på iværksætter !
Pressemeddelelse28.10.2012

Vi elsker iværksættere, men vil ikke starte selv

Udlægningen stammer fra den seneste samlende iværksætter-rapport fra EU-Kommissionen, der vil indgå i Iværksætterindeks 2012, som udkommer under iværksætterugen i uge 46. EU-rapporten er den hidtil mest omfattende og bygger på tal fra Gallup, som har spurgt 26.000 personer i 36 lande (Europa, USA, Kina og Japan), heraf 500 personer i Danmark.
Hvis du til et middagsselskab i Danmark siger, at du er iværksætter, så vil du få flere anerkendende blikke end hvilket som helst andet sted på kloden. Iværksættere i Danmark har det absolut bedste image i verden. Kun en enkelt ud af 100 danskere er negativ. Hele 83 pct. er positive.

Men blikkene vil blive slået ned, hvis du spørger til, om andre kunne se sig selv i dit sted som iværksætter. Pænt mange ville overveje det, men når det kommer til at foretrække en karriere som selvstændig, ligger danskerne helt tæt på bunden, kun undergået af slovakker og belgiere.

Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen:

Det er utroligt positivt, at vi anerkender iværksætternes værdi for samfundet. Begivenheder som iværksætterkampagnen i uge 46 og mediernes større fokus på iværksætterne er med til at skabe denne stemning. Det er så lidt af et paradoks, at de fleste af os foretrækker livet som lønmodtager.

Paradokset deler vi med vores nordiske venner. Svenskere, finner, nordmænd, islændinge og danskere er ene i verden om i højere grad at overveje at blive iværksætter i forhold til reelt at foretrække livet som selvstændig. Vi vil populært sagt helst blive ved vores læst.

Spørgsmålet er, om vores manglende lyst er et problem. Andre tal viser, at vi trods manglende lyst faktisk starter pænt mange nye virksomheder, og helt nye tal viser, at især de unge stormer frem. Udfordringen er i højere grad at skabe flere vækstvirksomheder.

Fakta

Læs mere om europæernes holdning til iværksættere

Læs om europæernes lyst til selv at blive iværksættere

Læs hele EU-rapporten: Entrepreneurship in the EU and beyond

Flattr this!

1 comment

  1. Jimmy Flindt siger:

    Under henvisning til overskriften på denne artikel benytter jeg lejligheden til at henvise til filmen RE:THINK lavet af Det Europæiske Miljøagentur (eea) i København i 2012 som oplæg til Rio+20. Filmen er efterfølgende blevet anmeldt på klimabevægelsens hjemmeside, jf referencen

    http://www.klimabevaegelsen.dk/entry/planet-re-think-ny-sevaerdig-film-fra-det-europaeiske-miljoagentur.html

Leave a comment

All fields marked (*) are required