Open Close

Kufunda Learning Village community minder om Energiakademiet, ved det at være et demonstrations projekt.

Det handler om udvikling !

Udvikling og undervisning og projekter. Kufunda betyder læring på Shona sproget og kulturen så det passer alt sammen !

I dag har jeg været til møde med Allan fra Kufunda Learning Village og Community Council om solprojektet. Faktisk startede det allerede da Kufunda drengene var på Samsø og arbejde med vedvarende energi via energi akademiet og foreningen Kufunda – Danmark.

I dag er der tjek up på projektet og Allan er trykket af at der tilsyneladende ikke er sket så forfærdeligt meget. De øvrige Council medlemmer ser overbærende på Allan som helt tydeligt ikke har fået så meget ud af de muligheder han har haft.
Det er svært at lave udvikling og være far og mand og leve et normalt liv i Zimbabwe. Store forventninger og små forandringer. Det går stille og roligt og set udefra er det så mange andre sejre. Det sociale liv der leves her er så meget mere hjertevarmt og rummeligt end det vi oplever i den udviklede og hurtige vestlige kultur.

Nu på lørdag den 9. februar skal Søren Hermansen holde oplæg for en indbudt kreds i hovedstaden Harare. Han skal tale om samfundet Samsø´s udvikling. ikke så meget vindmøllerne men den proces der førte til vindmøllerne. Samfundsudvikling og “Community” development er vigtigt her i Zimbabwe hvor så mange andre ting ikke fungerer optimalt for at sige det mildt. Men der sker meget og forandringer mærkes fra år til år. Så måske ender det med at vi laver et lille forsigtigt samarbejds projekt med Zimbabwe.

Folkene her er fantastiske. Gæstfri, venlige og interesserede i hvad der sker ude i den store verden. Bæredygtighed er måske ikke så langt væk her hvor forbruget af gode grunde endnu ikke er som vores men tættere på selvforsyning idet der simpelthen ikke er råd til de store importer af energi.
Zimbabwe er et paradoks med god jord og godt klima, men med en infrastruktur der hænger i laser. Med få midler kan der laves meget.

Se eller mail invitationen videre hvis du kender nogen

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required