Open Close

Ny udstilling på Energiakademiet

Ny begyndelse på en uendelig historie – en føljeton på ny udstilling 1.5 på Samsø Energiakademi
I 1997 blev Samsø udnævnt til Danmarks vedvarende energi Ø. I 2007 åbnede Samsø dørene op til et nyt hus og nyt mødested hvor der kan ses og læres og opleves hvad og hvilke løsninger der er på markedet inden ex solfanger – el pære – Kloge styresystemer og hvilke byggemateriale der var bæredygtige i 2007.
Nu er Energiakademiet i fuld gang med version 2.0 som er en åben arbejdes titel der har mulighed for at kunne bevæge sig.
Derfor er den udstilling der blev sat op i 2007 på Samsø Energiakademi ikke længere tids svarenden med det arbejde som udføres på Samsø Energiakademi  i resten af verden.
Det er vi i fuld gang med at udvikle og udføre sammen med arkitekten Peter Skjalm – Her er et lille indblik i både store og små forandringer.
At udarbejde efter beskaffenhed 1.1
Energiakademiet har netop taget hul på en forandringsprocess. En prolog kaldet version 1.5, som kort handler om en forandring af den nuværende permanente udstilling på akademiet…
Parallelt med de mange tiltag ifb. med Samsø 2.0 vil vi skabe nye rammer til de mange output, som løbende kommer vores vej på akademiet.
Under be-“grebet” “At udarbejde efter beskaffenhed” vil den kommende udstilling bl.a. blive løftet ved at genbruge de eksisterende elementer fra den nuværende udstilling i et sammenflet og remix af nye elementer…
Akademiet får stadigvæk mange gæster i løbet af hele året, det gælder især de mange børn og unge fra hele landet, ja sågar udlandet i den kommende tid.
Derfor vil der være et stort fokus på en mere fleksibel udstilling, som ligeledes skal rumme muligheden for undervisning, foredrag, “klassens time”, workshops m.m.
Netop derfor vil det overordnede greb blive et rum, hvor der løbende vil kunne tilføjes, udskiftes og tilrettes indholdet af denne, ikke mindst de output, som bl.a. vil komme fra de mange “skibe” som er ved at blive sat i søen ifb. med Samsø 2.0.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required