Open Close

Kan vi tale energien ud af de gode idéer?

First mover og skralder eller ildsjæl og borgerinddragelse?

Kan ordvalget i sig selv afgøre, hvordan borgerne tager imod idéen, når politikerne lægger planer for den grønne omstilling. Hvordan reagerer “manden på gulvet” på de mange nye ord og udtryk, der følger med, når de øvre politiske lag vil skabe forandring – og kan man overhovedet forandre noget som helst, hvis borgerne er passive?

Det er nogle af de spørgsmål, som DR P1 stiller og forsøger at svare på i den seneste udgave af “Sproglaboratoriet” (Læs artiklen og hør den spændende udsendelse her).

Ordvalget kan nemlig være afgørende for, om borgerne tager positivt imod den opgave, der ligger i omstillingen mod bæredygtighed, mener initiativet Borgerlyst. Det vil sætte fokus på, hvordan borgerne reagerer på de mange nye ord og udtryk, der følger med omstillingsdebatten.

“Borgerinddragelse er et af de ord som slet ikke fungerer,” siger Nadja Pass fra Borgerlyst til DR P1 Orientering, “for med det siger man fra politisk hånd: ’Vi ved godt hvad vi vil, lad os inddrage jer.'”

På den måde bliver borgerne passive, mener Nadja Pass, fordi ordet lukker af for kreativiteten i stedet for at skabe engagement.

Læs mere om initiativet Borgerlyst på deres hjemmeside.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required