Open Close

Energitjek: Nu på spansk

Danskerne har længe kunnet ringe til Energitjenesten og bestille et energitjek af boligen, hvor en af tjenestens vejledere gennemgår husets energiforbrug, og ofte kan der spares bøde på pengepungen og på CO2-udledningen.

Men nu er Energitjekket blevet oversat til flere andre sprog, så borgere i andre lande kan få glæde af tjenesten og udlede mindre CO2. Det sker gennem initiativet PROMISE, der blandt andet er finansieret af EU-kommissionen.

PROMISE er et samarbejde mellem øerne Island, Rhodos, Tenerife og Samsø, der er blevet inviteret ind projektet for mentor og medansøger, for at kunne dele øens erfaringer fra VE-Ø projektet.

Konkret har tjenesten udviklet et uddannelsesforløb, hvor lokale energivejledere bliver uddannet på baggrund af erfaringerne fra Samsø, fortæller Michael Kristensen fra Energitjenesten Samsø, der har til huse på Energiakademiet.

“Men mest banebrydende er, at vi har udviklet et nyt værktøj til energivejledning, der tager højde for den geografiske placering. Det er lige meget, hvor i verden du bruger det, fordi det tager højde for de lokale forhold som vind og soltimer,” udtaler Michael Kristensen.

Spansktalende og andre interesserede kan se et tv indslag fra et spansk energitjek her (indslaget løber fra fra 4:27 til 6:12).

Har man lyst til at læse mere om PROMISE projektet, kan man gøre det på deres hjemmeside.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required