Open Close

6 års symposier – From Best to Next Practice

Af projektleder Malene Annikki Lundén
Kategori: Uddannelse

Tilbage i 2008 tog Energiakademiets bestyrelse, medarbejdere og medlemmer en vigtig beslutning om at iværksætte en ny intern strategi, som vi i dag kalder Samsø 2.0. Den skulle bl.a. indeholde udviklingsmøder med netværk og partnere. De giver os et realitetstjek og hjælper os med at sikre, at vi er på rette vej. Realitetstjekket har vi kaldt “From Best to Next Practice”.

“Samsø så langt væk og alligevel meget tæt på hele verden”and

Energiakademiet får mange forskelige inspirerende henvendelser om besøg og opsætning af kurser og workshops. Henvendelserne kommer fra så forskellige steder som universiteter, kirker, firmaer, medier, kunstnere og almindelige borgere. Alle vil de mødes og opleve Danmarks vedvarende energiø. Derfor designer Energiakademiet workshops, symposier og konferencer i mindre format. Energiakademiet som bygning kan max rumme 50 personer i 2-3 dage. Vi tilbyder f.eks. 1-dags Samsø Tour og Energi Safarier – produkter vi har udviklet over de sidste 7 år. Energiakademiets mission er at kapacitetsopbygge via processer og erfaringer med fokus på vækst. Se filmen.

Efterspørgslen er stor og mange vil gerne lære og opleve, om det virkelig kan passe, at en hel ø har skiftet deres oliefyr ud med sol, vind eller andre teknologier. Der er stor overraskelse over, at samsingerne over årene har investeret 440 millioner kroner i lokal udvikling af alternativ teknologi. Vi tror selv på, at vi fortæller en god historie og oplever, at kontakten med omverdenen giver tro, håb og kærlighed. Hvordan har en ø med 3700 indbyggere haft mod og tillid til at gå ind i energiprojekter? Hvordan får man et helt samfund til at skifte adfærd, og hvilke værktøjer starter den forandring?

På Energiakademiet kender vi i dag betydningen af at være åbne for at invitere. Hvert andet år har vi afholdt symposier på Energiakademiet på Samsø. På disse symposier deltager Energiakademiets netværksrelationer fra hele verden. De giver os et realitetstjek og hjælper os med at sikre, at vi er på rette vej. Realitetstjekket har vi kaldt “From Best to Next Practice”. Hver symposium har sit eget tema. I 2011 var fokus på Bæredygtig udvikling i aktion og samspil med omverden; i 2013 Genopdag Fælleden og i 2015 Natur – Fossil fri Ø – Uddannelse.

Tilbage i 2008 tog Energiakademiets bestyrelse, medarbejdere og medlemmer en vigtig beslutning om at iværksætte en ny intern strategi, som vi i dag kalder Samsø 2.0. Den skulle bl.a. indeholde udviklingsmøder med netværk og partnere. I 2.0 er der tre ben, hvoraf de to hedder partnerskaber og uddannelse. Hvordan kan Energiakademiet blive ved med at lære og udvikle? Ved at mødes fysisk f.eks. på From Best to Next Practice Symposiet. Ca. to måneder forud for dette års symposium varmede vi op med en facebook fællesskabssalon med udgangspunkt i emnerne Natur, Fossil fri Ø og Uddannelse. Via denne facebook-salon tog 160 mennesker del i debat og stillede spørgsmål til oplægsholdernes blogs. Tak for indsatsen til alle, der bidrog.

Energiakademiet besluttede, at sætte symposierne i gang tilbage i 2011. Vi ville afprøve, om vi i løbet af 2 dage sammen med vores netværk kunne udvikle og gøre status på, hvordan vi får tingene til at ske på Samsø. Vores ambition var at afholde et symposium hvert andet år i seks år, og det er vi nu i mål med. Næste skridt er, at Energiakademiet rækker ud og inviterer samtlige at vores partnere til at tage værtskabet til næste symposium. Hvem har lyst?

På symposierne tjekker og inviterer vi vores netværk ind til at deltage og udvikle på vores mange projekter. På symposierne sætter vi processer op, som afstemmer og udvikler eller justerer projektforslag – både nye og nuværende projekter i Energiakademiet. Målsætningen med symposierne er at lytte og synliggøre for netværket om Energiakademiet er på rette vej og om det projektarbejde vi udfører, giver mening og værdi for samfundet.

Se opsamlingen af alle symposierne her:

2011 Bæredygtig udvikling i aktion og samspil med omverden

Lundén, M

(2011)

Documentation: Next Practice.

In: Next Practice, 18 – 20 Aug 2011, Samso, Denmark.

[img]

Preview


English | Text

NY+BEDTS+0002+-Next_Practice_opsamling_kopi_%282%29.pdf

Download (4MB)

| Preview

   Abstract

   Documentation paper from the first Next Practice event helled at the Energy Academy in 2011

   Item Type: Conference or Workshop Item
   (Paper)

   Creators:Lundén, M
   Projects:Next Practice
   Date Deposited:30 Apr 2014 10:09
   Last Modified:22 Aug 2014 09:23
   URI:http://arkiv.energiinstituttet.dk/id/eprint/63

   Actions (login required)

   View ItemView Item

   Find på Energiinstituttet

   Lundén, M

   (2011)

   Next Practice testimonies: Voxpop 2.

   [Video]

   [img]

   Preview


   English | Image

   473392188_1280.jpg

   Download (121kB)

   | Preview

    [vimeo id="93354065"]

     Abstract

     Testimonies from the Next Practice conference at the Energy Academy, September 2011. Speakers: Malene Lundén, Enoch Yeboah Agyepong, Peter Wissing, Lene Skafte Bestman and Kristoffer Carr-Saunders.

     Item Type: Video

     Creators:Lundén, M
     Projects:Next Practice
     Date Deposited:15 Aug 2014 01:30
     Last Modified:27 Aug 2014 08:36
     URI:http://arkiv.energiinstituttet.dk/id/eprint/233

     Actions (login required)

     View ItemView Item

     Find på Energiinstituttet

     2013 Genopdag Fælleden

     PDF – Next Practice 2013

     Lundén, M and Bo, F

     (2013)

     Best to next Practice Symposium.

     [Video]

     [img]

     Preview


     English | Image

     452796018_1280.jpg

     Download (163kB)

     | Preview

      [vimeo id="77582079"]

       Abstract

       The “Best to next Practice Symposium” was hosted at the Energy Academy on Samso in the days from September 18 to 20, 2013. This is the video output from the conference.

       Item Type: Video

       Creators:Lundén, M and Bo, F
       Projects:Next Practice
       Date Deposited:30 Apr 2014 08:49
       Last Modified:15 Jul 2014 15:03
       URI:http://arkiv.energiinstituttet.dk/id/eprint/56

       Actions (login required)

       View ItemView Item

       Find på Energiinstituttet

       2015 Natur – Fossil fri Ø – Uddannelse

       Lundén, M

       (2015)

       From best to next III documentations from the symposium.

       From best to next practis III.

       [img]

       Preview


       English | Text

       From best to nexst 2015.pdf

       Download (4MB)

       | Preview

         Abstract

         The Energy Academy looks forward to meeting with our Commonities, our solid networks and strong partners.
         The purpose of this symposium is to harmonize and tell the good stories. You can take part in discovering whether the Energy Academy, Samsø, Denmark, the world and yourself are on the right track.
         The Energy Academy wishes to create an informal room, a gathering of about 40 individuals, in which we will consciously put away our phones, our project portfolios and deadlines for a while.
         This is why we will be meeting on Samsø! We are in for some great days, which will be moderated by someone special. The conference will be held in English and there is a great demand for the spaces – first come; first served. Have we not met yet, but you are eager to join? Get in touch with us!

         Item Type: Article

         Creators:Lundén, M
         Projects:Development
         Date Deposited:28 Jul 2015 12:32
         Last Modified:28 Jul 2015 12:32
         URI:http://arkiv.energiinstituttet.dk/id/eprint/557

         Actions (login required)

         View ItemView Item

         Find på Energiinstituttet

         Flattr this!

         1 comment

         1. Awesomeness re-loaded!!!
          & the passion is ALWAYS strong…
          Keep on setting the agenda; NextPractice on & on!

         Leave a comment

         All fields marked (*) are required