Open Close

Besøg fra TU Delft Energy Club

Energiakademiet har et tæt partnerskab med Delft Tekniske Universitet i Holland (TU Delft). Derfor har vi fået chancen for at invitere deres Energy Club til en studietur på Samsø.

Mere end 30 studerende fra lande som Kina, Indonesien, Mexico og resten af verden er i gang med workshops på akademiet.

Emnerne for dagen er ”Energitjek i virksomheder”, ”Udfordre eller ændre din opfattelse af demokrati” og ”Lokalt ejerskab og fælleder”.

Se præsentationen fra demokrati-workshoppen her:

Vi tilbyder naturligvis disse og andre workshops til alle, og studerende og undervisere med interesse i energi er meget velkomne til at kontakte os for mere info. Længere ned af siden, kan du se programmet for dagen som inspiration.

Vi bad nogle af de studerende deltage i en voxpop, og som man kan se, har de vidt forskellige forventninger til fremtiden, selvom de er medlemmer af den samme klub.

Easwaran Krishnamurthy

Fra: Indien

Alder: 24

Hvorfor er du her på Samsø?

Mit land er meget stort, om omlægning af energisektoren er en udfordring for os på grund af diversiteten og de mange forskelle meninger. Jeg ville gerne se, hvordan man kunne ændre energisektoren i et mindre samfund. Hvad er strategien, hvad er udfordringerne, og er det muligt at bruge modellen i et større samfund.

Hvilke miljømæssige problemstillinger er vigtige for dig?

Implantation og generel opmærksomhed omkring miljø er vigtigt for mig. Hvad er fordelene og ulemperne på lang sigt? Jeg vil gerne have, at folk forstår, at høje investeringer i begyndelsen giver bedre resultater.

Hvad er dine forventninger til fremtiden?

Meget positive efter at have set et sted som dette. Det er opmuntrende for folk med holdninger som mine, fordi det er motiverende at se, at det kan lade sig gøre.

Stefan Alexandru Ghita

Fra: Rumanien

Alder: 23

Hvorfor er du her på Samsø?

Jeg deltog i en energikonference for studerende, hvor jeg mødte Søren Hermansen. Jeg er meget interesseret i den teknologi for vedvarende energi, og jeg syntes, at dette var en fed mulighed for at se det implementeret i et rigtigt samfund.

Hvilke miljømæssige problemstillinger er vigtige for dig?

Jeg har en baggrund som bygningsingeniør, så jeg er meget interesseret i emner, som hvordan man begrænser energiforbruget, hvordan man forbedrer effektiviteten, og hvordan man ændrer adfærdsmønstre hos befolkningen.

Hvad er dine forventninger til fremtiden?

Ikke specielt positive for at være ærlig. Selvom jeg håber på forandring, er jeg ikke sikker på, at det vil ske. Hvis man ser sig omkring, kan man se at man begynder at udskifte kul med gas. Det er selvfølgelig renere, men det forurener stadig.

Men vi har travlt, og vi har brug for drastiske ændringer, og jeg er ikke sikker på, at vi kan nå det i det tempo, vi bevæger os i nu. Men jeg arbejder aktivt for at lave om på det.

Invitation til workshoppen:

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required