Open Close

Energiakademiet i dansk-ungarsk samarbejde

Energiakademiet har sammen Region Midtjylland indledt i et dansk-ungarsk udviklingsprojekt. Det er målet, at ungarerne skal kunne nyde gavn af de gode erfaringer omkring energibesparelser fra EU projektet Night Hawks, som Energiakademiet er medspiller I. Læs mere om Night Hawks her.

Som en del af samarbejdet fik Energiakademiet den 12. november besøg af den kommende ungarske ambassadør. Dernæst er energivejleder Michael Kristensen og daglig leder på Energiakademiet Michael Larsen netop hjemvendt fra Ungarn, hvor de besøgte en institution, der kan fungere som pilotprojekt for samarbejdet med de ungarske myndigheder.

“Vores opgave er at komme fra Danmark og Samsø at sige: ‘ Kære venner! Her er vores resultater og erfaringer, som vi har afprøvet,’ og give dem noget inspiration til, hvordan de kan gøre det,” siger Michael Larsen efter at være vendt hjem til Energiakademiet.

På sigt kan det for eksempel betyde at ungarere kan rejse til Samsø og blive uddannet til at fungere som “energiambassadører” eller energivejledere, så de kan oprette lokale energikontorer i regionerne.

Læs mere om Region Midtjyllands internationale arbejde her.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required