Open Close

Invitation til workshop om DSM

Af Rowan Boeters

Hermed vil jeg gerne invitere jer til en workshop om Demand Side Management (DSM, på dansk: Regulering efter efterspørgsel) mulighederne for Samsø.

Workshoppen løber af stablen den 16. Januar fra 16:00 til 18:00 på Energiakademiet.

Der bliver forsket i smart grids mange steder, fordi de leverer løsninger til at stabilisere elnettet og dermed forøge udbyttet af vedvarende energi. Ustabilitet på nettet er et problem, fordi det resulterer i strømafbrydelser og det beskadiger det net, vi bruger til vores daglige energibehov.

Opsætningen af vindmøller i Danmark forøger ustabiliteten på nettet, og når det blæser, bliver der genereret mere energi, end vi kan bruge, og det bliver derfor eksporteret til Norge eller Sverige til meget lave priser.

DSM hjælper til at udnytte lokalt produceret energi, og derfor øger den udbyttet af vedvarende energiløsninger som for eksempel vindmøller. Hvordan det fungerer vil blive belyst i løbet af eftermiddagen, men som udgangspunkt er det væsentligt at vide, at DSM kan føre til en betydelig besparelse på din elregning. Kom til workshoppen og find ud af hvordan.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required