Open Close

Ja tak til til vindkraft i baghaven

Det kan være svært at finde egnede områder til eksempelvis nye vindmølleparker, der til trods for deres rene og tilnærmelsesvis gratis produktion af energi, kan være en torn i øjet på boligejerne i nærområdet.

Den problemstilling døjer de også med i USA, hvor protester fra borgerne ligefrem stikke en kæp i hjulet for projekter med omlægningen af Energiforsyningen til vedvarende energi.

Men i Texas, der traditionelt er en konservativ stat, forsøger en ildsjæl nu at skabe en holdningsændring, og han får en hånd med af Energiakademiets direktør Søren Hermansen fra Samsø.

Ildsjælen Dr. Richard Alley er geolog ved Pennsylvania State University i USA, og han er vært for TV programmet “Earth: The Operators Manual” (På dansk: “Brugsvejledning til Jorden”).

Programmet og værten forsøger at forholde sig åbent og objektivt til de problemstillinger, man kan støde på i forbindelse med omlægning af energien som eksempelvis boligejere, der bekymrer sig om projekternes konsekvenser for boligpriserne.

Man kan se programmerne ved at følge dette link, og videoen hvor Søren Hermansen medvirker kan ses herunder:

Alley, R

(2014)

“Yes, In My BackYard” — aka YIMBY!

[Video]

[img]

Preview


English | Image

maxresdefault.jpg

Download (76kB)

| Preview

  Abstract

  The interwoven stories of how two locals pragmatists, in Denmark and West Texas, helped their neighbors welcome wind power.

  Item Type: Video

  Uncontrolled Keywords:Wind, renewables, economy, jobs, energy security, climate change, global warming, science, climate, CO2, carbon, footprint, energy, clean, clean energy, sust…
  Creators:Alley, R
  Projects:Renewable Energy Island — Vedvarende Energi-Ø, Fossil Free Island — Fossilfri Ø, Samso Energy Academy — Samsø Energiakademi
  Date Deposited:22 Aug 2014 11:42
  Last Modified:16 Sep 2014 11:20
  URI:http://arkiv.energiinstituttet.dk/id/eprint/263

  Actions (login required)

  View ItemView Item

  Find på Energiinstituttet

  Flattr this!

  Leave a comment

  All fields marked (*) are required