Open Close

50 var til fyraftensmøde om Fossilfri Ø

Samsø skal være helt fri for brug af fossile brændsler. Det er det ambitiøse mål, efter at øen har opnået at blive selvforsynende med vedvarende energi.

Siden 2011 har Energiakademiet samarbejdet med samsingerne og Samsø kommune, om at opnå målet om fossil uafhængighed i 2030.

I den forbindelse havde Energiakademiet inviteret fyraftensmøde, og omkring 50 samsinger og andre interesserede dukkede på.

Aftenen bød blandt andet på nye fra Styregrupperne, og Søren Steensgaard fra Samsø Kommune var inviteret til at fortælle, hvordan planen skrider frem fra kommunal side.

Han kunne blandt andet berolige dem, som måtte bekymre sig om økonomien i projektet og fortælle, at de nye solceller på Idrætshallen har ført til en besparelse på kr. 550,- pr. dag.

Flere af de fremmødte samsinger bød også ind med deres idéer til at opnå målet hurtigste muligt.

“Hvorfor ikke indføre bilfri søndag på Samsø som i ’70erne. Kun elbilerne må køre den dag, og færgen skal også ligge stille,” lød et af de mere muntre forslag, og det fremkaldte smil på læberne hos de fleste.

Har man lyst til at involvere sig mere i udviklingen mod Fossilfri Ø, bliver der afholdt stiftende generalforsamling for Samsø Elbil Forening på Energiakademiet onsdag den 26. februar kl. 19.00, og 21. juni er foreløbigt afsat til at afholde Højskoledag, men datoen kan dig endnu nå at ændre sig.

Hold øje med Energiakademiet.dk, hvor der senere vil være videoklip fra aftenen.

Flattr this!

1 comment

  1. Kennemerwind Kennemerwind siger:

    0% fossiel – Ondertussen kwamen bewoners van het Deense Samso bijeen om toe te werken naar een fossiel-vrij eiland. http://t.co/gxj2kwkdgq

Leave a comment

All fields marked (*) are required