Open Close

Energiakademiet på Teori U uddannelsestur i København

I dagene søndag-mandag forlod de ansatte på Energiakademiet den lille grønne ø i midten af landet og satte kursen imod hovedstaden i Udkants Danmark.

Hovedmålet var RE:NEW konferencen i Bella Centret med oplæg fra tyske Otto Scharmer, der blandt andet underviser ved Massachusetts Institute of Technology i USA.

Han er kendt som forfatter af bogen om ”Teori U”, der handler om personligt lederskab. PT er han aktuel med bogen: ”Lederskab fra den spirrende fremtid: Fra ego til øko”.

Ifølge Shcarmer er vi mennesker som individer godt på vej mod at tænke med et åbent sind. Men det kniber som gruppe, og kollektivt lever vi stadig i fortiden.

DSCN2468”Vi forbruger cirka 1,5 planet hvert år, men vi har kun én. Så allerede omkring august, har vi brugt vores ”jord-budget,” kunne man blandt andet høre ham sige ved konferencen.

Programmet bød også på oplæg fra Energiakademiets Søren Hermansen og Malene Lundén, der talte om fællesskabet som en ressource og om velfærd og synergi mellem økonomi og natur.

Blandt de andre inspirerende talere på programmet var Uffe Elbæk, Steen Hildebrandt og Tor Nørretranders for blov at nævne et par stykker, og det blev til et par udbytterige dage, der også bød på muligheden for at mødes i lidt andre rammer end de vante.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required