Open Close

Byttemarkedet på Samsø blev en ny dimension besøgt af 150 !

Fornyelse og inspiration kom som vand på en mark,  fra den næste generation. Ildsjæle og små penge skal der til for at rykke på vores vante vaner. Nu blev vi på Samsø MEGET klogere på at det ikke kun handler om genbrug, men at der i det regnestykke, kan fortages en byttehandel. Vi kan få en oplevelse af at det nytter noget og at sangen pengene i bussen siger klir klir klir ikke altid er en præmis. Ildsjælene og iværksætterne  Rosa og Lama har åbent Samsingernes opmærksomhed på at der er en adfærd her som kan udvikles. Vi er ikke kun  forbruger. Herligt at få et NØDVENDIGT skub i den rigtige retning af at vi ikke kun skal købe og smide væk.  Dette her byttemarkedet på Samsø er  en række af mange byttemarkeder der bliver afviklet i  hele Danmark. Det iværksættes helt lav praktisk med borde i et rum af en vis størrelse, hvor alt det der tilbydes kan byttes og ligges frem.  ALLE som bliver inspireret af invitationen i den lokal presse eller via sociale medier , eller af lokale ildsjæle som tilbyder at komme kan gå rundt og komme i kontakt med et ønske/behov uden at der nødvendigvis skal penge op af lommen. Her så vi unge og gamle få glæde ved at finde nye/gamle ting komme i omløb igen igen.

Vi er glade for at 150 mennesker lagde vejen forbi og fik en anderledes oplevelse og historier hvordan med meget få midler kan få bugt og brugt gode ting igen et andet sted.

Holdet der fik det til at ske på Samsø Energiakademi.

DSCN2494

De seneste 3 år er byttemarkeder blevet større og mere organiserede. Det begyndte i Århus, og frivillige har bragt ideen til Fyn og Sjælland de seneste år. Flere nye byer ønsker at afholde byttemarked, og derfor har 2 af de frivillige søgt støtte i Puljen for Grønne Ildsjæle for at kunne bruge mere tid og energi på at udbrede byttemarkeder til resten af landet. De to ildsjæle Rosa Føge og Lama Juma med base i København og Brøndby, har hørt grønne rygter om Samsø og tænkte, der måske var nogle at samarbejde med om at lave et byttemarked. “Samsø ligger midt i Danmark, og vi kender i forvejen lidt til Energiakademiet og hørt om hvor mange samsinger, der på den ene eller anden måde har været med til at omlægge til vedvarende energi.

Vi tænker der på Samsø må være en øget viden og bevidsthed om, hvordan vi forvalter energi og ressourcer i fremtiden, og at mange derfor kan se ideen i at lave byttemarkeder.”

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required