Open Close

TV selskabet Arte fandt perlen i muslingesuppen!

Der blev plukket muslinger på Paludan Flaks havmøllefundamenter. Alle dem som havde medvirket i den kommende dokumentarserie blev inviteret til muslingesuppe!

At producere 60 min TV dokumentar kræver sine statister og hovedrolleindhavere og skurke! Der var ikke et øje tørt. Filmholdet og producenten var 100 procent tilfredse med hele set-uppet.

Tak til hele Samsø og alle som har medvirket. Samsø er en perle og har meget at byde på. Samsø som lokalbefolkning er blevet castet via historien om, hvad det vil sige at være Danmarks vedvarende energi Ø, men her stopper historien heldigvis ikke.

Der satses fra det tyske TV selskab stort med en perlerække af TV dokumentarserier som de kalder Islands of the Future. 5 journalister skal undersøge hvad der arbejdes med på øerne i Europa. Alle øerne er nogle som Samsø Energiakademi har eller stadig arbejder sammen med om energiudvikling. Dokumentaren blev produceret af Längengrad Filmproduktion.

De følgende øer blev udvalgt: Island, Shetland øerne, Madeira El Hierro, som er en af Kanarie øerne, og Samsø. Samsø Energiakademi har følgende mission sammen med Samsø kommune og lokal befolkningen: Hvordan kan der arbejdes med at Samsø frigør sig fra fossile brændsler i 2030?

Samsø Energiakademi er udpeget til at være model for resten af Danmark. Denne omstilling har dybe rødder i ejerskab og lederskab som har vist sig at virke.

Det gør, at hele øens befolkning stiller op når eksempelvis TV hold skal sammensætte et autentisk billede og historier om, hvad det egentlig er Samsø kan, og hvad det er Energiakademiet arbejder med i det daglige og med sigte på fremtiden.

Se hvilke produktioner Tysk Arte TV

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required