Open Close

Golfbanen på Samsø indstilles til penge og international anerkendelse

Green Keeper Thomas Pihlkjær har iværksat så mange gode bæredygtige tiltag i Samsø golfklub, at det kan være en Global Award værdig. Derudover er det oplagt at videreudvikle de grønne tiltag og få dem videreformildet, så det har Energiakademiet søgt midler til.

Det er forbilledligt, hvad der er iværksat på Samsø golfbane og potentialet er til endnu mere. De grønne løsninger på golfbanen er udviklet i et tæt partnerskab med det omkringliggende samfund i den samske ånd, hvor kompetencer udnyttes til fordel for et fælles gode. Thomas Philkjærs engagement har allerede drevet det vidt, og har gjort det muligt for Energiakademiet at indstille golfklubben til en international pris. Da de lavthængende miljøgevinster imidlertid er plukket, og realiseringen af Thomas’ mange nye udviklingsidéer kræver ressourcer, har Energiakademiet samtidig taget initiativet til at søge puljen til Grønne Ildsjæle under Miljøministeriet. Med støtte kan flere bæredygtige samarbejder iværksættes, formidles og inspirere flere til endnu mere.

Puljen til Grønne Ildsjæle støtter lokalt forankrede samarbejdsprojekter, der gennem borgernære formidlingsaktiviteter og projekter understøtter den grønne omstilling. Der er søgt støtte til udvikling og til formidling, så endnu flere kan få indsigt i, hvad det er for en særlig måde Thomas passer golfbanen på. Hans løsninger vil med ekstra ressourcer også kunne tænkes op i skala og ind i andre sammenhænge og brancher.

Spot på den bæredygtige golf

Alger til brug for plæneplejen, gutefår der holder græsset nede i stedet for høstmaskinen, soldreven pumpe der sikrer det cirkulært håndterede søvand når frem til, hvor det skal få den særligt udviklede græsblanding til at vokse , golfvogne med soltag osv. er nogle af af Thomas’ bæredygtige løsninger i golfklubben, som gør det muligt at søge midler til videreudvikling og formidling. Samtidig er det unikke tiltag, som muliggør det at søge “the world’s most prestigious award for sustainability”.

Det er den verdensomspændende organisation ENERGY GLOBE, som har inviteret “enestående bæredygtige best practice projekter” til at deltage. Hvert år indstilles mere end 800 projekter fra hele verden.

Formålet med Energy Globe Award er at formidle vellykkede bæredygtige projekter til et globalt publikum og vise, at der for mange miljøproblemer allerede findes løsninger, der lader sig gennemføre.

Deltagelse er åben for projekter med fokus på bevarelse af ressourcerne, forbedring af luft-og vandkvalitet, energieffektivitet og vedvarende energi. Men også projekter, der fokuserer på at skabe bevidsthed og adfærdsændring kan deltage.

Kryds finger og se mere på www.energyglobe.info

 

 

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required