Open Close

Borgermøde på Øen Monhegan i Maine USA.

Søren i Monhegan BorgermødeIMG_0271 IMG_0344

Monhegan er næsten tre km lang og godt en km bred og har 46 husstande, som i alt omfatter 75 fastboende personer. Monhegan er klædt med grønne bakker, grantræer, hybenbuske, fyrretræer og bregner, som kan passeres ad de talrige stier på kryds og tværs over øen.

På Monhegan er tiden gået i stå. Her kan man finde snorlige hvide striber i klipperne efter istiden og lytte til mågernes skrig, når man vandrer hen over øen. Rundt om ved øens pittoreske udkigspunkter finder man enkelte staffelier og håbefulde malere, som lader penslerne glide hen over skitserne.

Inden postbåden glider ud mod Monhegan, fyrer kaptajnen op for den gode stemning. Han fortæller de 20 passagerer, hvor redningsvestene er placeret på båden og tilføjer:

»Og hvis I pludselig ser, at besætningen er desperat for at få fat i en redningsvest, skal I også overveje at tage en på.«

Vi ankom og blev indlogeret på et af de mange familie ejet steder. Der er ca 5 biler på Øen. Stedet er en magnet for kunstnere og fugle entusisater som kommer enten for at male eller opleve søpapegøjer, fordi lyset er ekstraordinært skarpt og kalejdoskopisk. Maler Familien Wyeth har kommet på Monhegan igennem generationer. Billedet her er af Wyeth og fra Monhegan.

Monhegan Katte

Samsø Energiakademi var inviteret af Island instituttet og vi skulle mødes på den lokale skole og have fælles spisning og formidle hvordan en master plan kan skærpe øens overlevelse på sigt. Altså dele den erfaringen og udvikling Samsø som samfund har været igennem og stadigvæk udvikler. Der blev udvekslet på store havmøller og prisen på el samt var der ønsker om hvordan der kunne skabes en mere bæredygtig turisme via de mange hoteller og overnatninger som er øens erhverv sammen med hummer fiskeri. Vi overnattede og på trods af hård blæst kom vi tilbage som planlagt.

Se Island Institute hjemmeside

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required