Open Close

Partiet Alternativet V/ Uffe Elbæk nævner Samsø Energiakademi.

Vi er ifølge højt profilerede politikere fra henholdsvis Venstre og de Radikale enten for dovne, for uproduktive, for krævende, for usolidariske eller bare for lidt ambitiøse.

Jeg ved oprigtigt talt ikke, hvad det er for et Danmark, de lever i. Når jeg ser rundt i min omkredskreds, som består af alle mulige slags mennesker, er det slet ikke det billede, som tegner sig: Folk er både arbejdsomme og hjælpsomme. Dem, der ikke har et job, vil gerne have et.

Under overskriften ‘Danmark – et bæredygtigt samfund’ peger jeg på Malene Lundén og Søren Hermansen. De to repræsenterer det mest succesfulde bæredygtighedsprojekt i Danmark gennem det sidste årti: Samsø Energiakademi. En ting er at få den ambitiøse idé at gøre en hel ø fossilfri. Noget andet er rent faktisk at gøre det. Hvilket er lige nøjagtigt det, Marlene Lunden og Søren Hermansen, sammen med alle de andre gode folk på Samsø, har gjort. Os andre, der står herude på sidelinjen, må jo så blot drage konklusionen: Hvis Samsø kan, så kan Danmark selvfølgelig også. Det er bare med at komme i gang!

Læs den fulde artikkel.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required