Open Close

Samsø som ”idealsamfund” i den franske film ”LIBRES!”

I filmen ”LIBERES !” af Jean-Paul and Béatrice Jaud følges danske, franske og japanske børn I deres søgen efter en verden af vedvarende energi.

Frankrig – Joseph og hans venner tilbringer deres ferie på et økologisk landbrug på en ”Musik og Natur”-sommerskole. Hvad børnene ikke ved er, at der få kilometer derfra ligger fire af Frankrigs i alt 58 atomreaktorer, som risikerer at forurene børnenes fremtid for altid.

Japan – Hiroto og Nagomi bor 20 km fra Fukushima Daiihi atomkraftværket, langt fra deres barndomshjem. De ser med tungt sind tilbage på somre tilbragt med at lege frit med deres venner i det naturlige miljø, som sidenhen er blevet fjendtlig. For disse børn i exil er den blå himmel, musik og poesi det eneste som er tilbage efter af den galskab, hvor voksne satsede deres fremtid væk.

Danmark – Samsø. Emanuel, Niklas, Noah, Sofus og Victoria lever en bekymringsfri tilværelse. ”Energi-øen” er for dem et helligt sted, hvor de på sikker vis stortrives, takket være det naturlige miljø som vedvarende energikilder opretholder – og med udsigt til et ligeså trygt voksenliv.

Således begynder disse børns introduktion til vedvarende energi. Takket være de voksne, som bekymrer sig nok til at opbygge en bæredygtig fremtid vil børnene dele en verden af uddannelse, musik og poetiske oplevelser og opdage, at deres frihed er tæt forbundet til en overgang til vedvarende energikilder.

Filmen forventes at få premiere i foråret 2015 – dog er en trailer tilgængelig og kan ses nedenfor.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required