Open Close

Statsbesøg fra Holland med fokus på grøn vækst !

Skærmbillede 2015-02-27 kl. 08.31.00

Kongeparret vil ind og opleve hvordan et forholdsvis lille Fjernvarmeværket mellem Brundby og Ballen er 100 procent ejet af forbrugerne i et et andelsselskab.Fjernvarmeværket drives og forsynes af entreprenør Arne Kremmer Jensen. Hele landsbyen I Ballen-Bundby forsynes med varme fra halm, produceret på de omkringliggende marker på Samsø. Fjernvarmeværket levere varme til  ca.290 husholdninger, sidste på linjen ligger Samsø Energiakademi som er samlingstedet for de mange lokale ildsjæle.

Samsø Energiakademi er et projekt hus som i det daglige arbejder tæt sammen med Samsø kommune om Øens strategi 2.0 som indebære udviklingen af grøn innovation med afsæt på Samsø. Samsø er i fuld gang med at omstille sig til at blive fri af fossile brændsler i 2030.

Kongeparrets besøg på Samsø afsluttet med et ophold på Samsø’s Energiakademi. Her  vil alle gæsterne inviteres ind til at sidde sammen i en cirkel med invitationen til at fokusere på dialogen og et brændende spørgsmål på grøn vækst i fremtiden  ? Hvilke aha løsninger er kommet frem i lyset af deres besøge og oplevelse med Samsø og menneskerne bag. Vi vil alle få lejlighed til at smage på de lokale delikatesser som  har kærlige hænder bag. Dialogen og udvekslingen afsluttes om Øens ide og hvilket arbejde der ligger i den grønne omstilling med at udskifte de fossilebrændsler i med grøn innovation med et sigte på 2030.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required