Open Close

DEN POLITISKE SLAGMARK på Testrup Højskole

Skærmbillede 2015-07-27 kl. 14.11.23

 

De mennesker, der i dag brænder for at rykke Danmark i en ny retning, melder sig ikke længere ind i et parti. De laver nye firmamodeller, levedygtige fødevarefællesskaber og weborganiserede klimaprotester. De bekæmper lønmodtagermentalitet, taler for gamle dyder som ordentlighed, dygtighed og ansvarlighed og sætter nye standarder for kritisk offentlig debat: fra personlige blogs til interviews i Deadline.

Nye tendenser, holdninger og brudflader opstår ofte andre steder end hos de folketingspolitikere, der kæmper med nationalbudgettet og i øvrigt administrerer konkurrencestaten Danmark. Vi ønsker at forstå, hvem der gør nye holdninger toneangivende, og hvor initiativer får liv. Kun herigennem kan vi forstå magten i vores land og den virkelighed, vi deler sammen.

Ideer og kritik formuleres i det civilsamfund, vi alle er en del af, men selv vælger, hvordan vi vil indgå i. Der er gamle etablerede aktører som Dansk Industri, Danmarks radio og Det Kongelige Teater. Spørgsmålet er, om disse rykker Danmark? Vi vurderer, at nye stemmer og bevægelser lykkes med at sætte en ny retning. De rykker Danmark!

Vi vil gøre dig klogere på, hvordan man flytter det politiske landskab og rykker holdninger i befolkningen. Foredrag og workshops – Skribenten, Embedsmanden, Ildsjælen, Debattøren, Teoretikeren og Verdensborgeren – giver dig chancen for selv at blive klogere på, hvordan du rykker Danmark.

Læs flere detaljer om processen:

Medvirker på ugekurset på Testrup Jylland

Jonas Gabrielsen #/ lektor i retorik og kommunikation, Roskilde Universitet

Anders Haahr Rasmussen #/ journalist ved Dagbladet Information, blogger og forfatter

Ida Ebbensgaard #/ journalist Danmarks Radio, medlem af Cavling priskomiteen

Søren S. Kjær #/ kommunaldirektør i Sorø

Signe Yde-Andersen #/ Dansk Røde Kors

Rub og Stub #/ not-for-profit spisehus

Fødevarebanken #/ fra madspild til måltid − fødevarebanken arbejder for at reducere industriens store madspild


Center for Vild Analyse #/ kollektivt subjekt, der tænker og taler i den offentlige debat

Right to Movement #/ ved Signe Fischer Smidt og Lærke Hein

 


Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required