Open Close

Besøg på Energiakademiet fra Hawaii af Video spil designer- og entreprenør Henk Rogers

Besøg på Energiakademiet fra Hawaii af Video spil designer- og entreprenør Henk Rogers

Henk Rogers kom forbi Samsø Energiakademi for at samle inspiration i forhold til processerne bag borger indragelse og medejerskab,som det er gennemført med lokalbefolkningen på Samsø. Dels i forhold til at Samsø er selvforsynende med vedvarende energi, men især også i forbindelse med Energiakademiets fokus sammen med samsingerne om at transformere øen til et samfund uden fossile brændstoffer som olie, kul og gas.

Henk Rogers er video spil udvikler af bl.a. det velkendte Tetris spil . I dag lægger Rogers al sin energi på at transformere Hawaii til et samfund uden brug af fossile brændsler i 2045.

Privat bor han I Honolulu og er selvforsynende med strøm fra sine solceller. Elektriciteten oplagres på egne batterier fra Sony og dermed er han uafhængig af den offentlige strømforsyning baseret på olie.

Det er spændende at så store kapaciteter lægger vejen omkring Samsø for at videns dele og blive inspireret.

I denne uge har Energiakademiet besøg at USA´s største TV station CBC og sidst men ikke mindst har CNN meldt deres ankomst til Samsø.

 

Flattr this!

1 comment

 1. Mette Hyllested siger:

  Godt gået!!
  Måske Henk Rogers og I/vi skulle udvikle et computerspil sammen, hvor fremdriften i spillet er at gøre et område (evt. Spillerens eget område) forssilfri, og “vejen” er medborgerskab (egne venner i kontakt kalenderen). Jeg forklarer gerne min ide nærmere.
  Kh
  Mette Hyllested,
  Mobil: 20 28 78 44

Leave a comment

All fields marked (*) are required