Open Close

Finanslov er besluttet og hvad betyder det for Samsø Energiakademi !

Samsø Energiakademi er ikke med i budgettet på den nye blå finanslov 2015.
SEK afventer med stor interesse, hvordan den tidligere energiaftale på mange afgørende punkter, kommer til at se ud i 2015.
Energiakademiet er muligvis med i puljen af FUD midler, Forskning, udvikling og demonstration puljen, som indeholder ca 60 millioner kr. Fordeling afgøres af hvad de politiske ordføre anbefaler og kan blive enige om.
Læs energiaftalen fra 2012

Torsdag den 22.3 2012  Med energiaftalen er der sikret bred politisk opbakning til en ambitiøs grøn omstilling med fokus på at spare på energien i hele samfundet og få mere vedvarende energi i form af flere vindmøller, mere biogas og mere biomasse.

Med aftalen sikres 12 pct. reduktion af brutto energiforbruget i 2020 i forhold til 2006, godt 35 pct. vedvarende energi i 2020 og lige knap 50 pct. vind i det danske elforbrug i 2020. CO2 udslippet reduceres i 2020 med 34 pct. Aftalen er dermed en vigtig milepæl på vej til at omstille hele Danmarks energiforsyning (el, varme, industri og transport) til vedvarende energi i 2050. Initiativerne i aftalen skaber grøn vækst og beskæftigelse frem til 2020 og tager væsentligt hensyn til virksomhedernes konkurrenceevne. Aftalen rummer en lang række energipolitiske initiativer for perioden 2012-2020, og parterne gør løbende status. Inden udgangen af 2018 drøftes supplerende initiativer for perioden efter 2020.Energiakademiet kommer muligvis i spil på området FUD Forskning,udvikling og demonstration

Men er samsø virkelig så fantastisk “Hvis vi ser isoleret på det, så har vi nok ikke for alvor forandret de basale vilkår.
Vi er på mange måder det samme sted, og hvis man ser sådan på det, så er det deprimerende, at vi har arbejdet så hårdt for ikke ret meget. Men vi har skabt et lille håb, et vitaminindskud og stolthed, og i det store billede er det en rigtig god historie. Vi er lykkedes med nogle ting, og vi har skabt et stærkt sammenhold, hvor folk tager ansvar og ikke bare lader stå til. Det har altid været sådan, at lokal samfundet og øsamfund som vores har skulle kæmpe for tingene, og vi eksistere lidt på trods, men man kan også sygne hen. Vi har bevist, at det også kan lade sig gøre at overleve” siger Søren Hermansen.

Læs artikel i sin fulde længde 

Skærmbillede 2015-11-20 kl. 12.37.40

Skærmbillede 2015-11-20 kl. 12.30.05

Læs om hvad Samsø Energiakademiet udføre

Flattr this!

1 comment

  1. RT @EnergiAkademiet: Nyt på (translation available): Grøn omstilling og grøn udvikling er de nye vækst greb ! – https://t.co/JLoXtPCSnh ht…

Leave a comment

All fields marked (*) are required