Open Close

Energiakademiet har opnået et bredt politisk fingeraftryk i 3 år.

Lokalt er den mest konkrete nyhed at Samsø Energiakademi tildeles 2,5 mio. kr. årligt – deres hidtidige finanslovsbevilling stopper ellers den 31. december.

Lundén, M

(2015)

SEA Energiforlig.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

[img]

Preview


English | Text

SEA Energiforlig.pdf

Download (105kB)

| Preview

  Official URL: http://www.efkm.dk

   Abstract

   Med Energiaftale 2012 mellem den daværende SRSF-regering, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti blev der afsat i alt 9,5 mio. kr. i perioden 2012-2015 til Samsø Energiakademi. Der er således tale om videreførelse og videreudvikling af et eksisterende projekt.
   Bevillingen blev givet til at støtte arbejdet på Samsø med at demonstrere løsninger for at skabe en fossiluafhængig ø. Bevillingen gives primært til arbejdsindsatsen for gradvist at realisere den såkaldte Masterplan fra 2011 for den totale omstilling af Samsøs energiforsyning frem mod 2030. Det indebærer en række delinitiativer inden for initiering af omstilling i alle sektorer, som primært løses af Akademiet selv.

   Item Type: Other

   Creators:Lundén, M
   Projects:FUD aftale
   Date Deposited:22 Dec 2015 21:03
   Last Modified:22 Dec 2015 21:03
   URI:http://arkiv.energiinstituttet.dk/id/eprint/592

   Actions (login required)

   View ItemView Item

   Find på Energiinstituttet

   Energiakademiet holdt luften inde, da smsèr begyndte at tikke ind i dag.

   Hvorfor holde vejret, fordi FUD midlerne, forskning udvikling og demonstrationspuljen har været til forhandling med alle de energipolitiske ordfører i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.  Energiakademiet tidligere bevilling udløb, og derfor har vores direktør Søren Hermansen arbejdet på hvordan vi kunne forsætte vores igangværende og afgørende arbejde med den bæredygtige omstilling. Denne her aftale er vi meget glade for og den giver et godt greb med Dansk energipolitik frem over.

   Samsø Energiakademi vil gerne takker jer alle som har bistået med gode råd,-skulder klap og opbakning i det lange seje træk.

   Samsø Energiakademi reddet på målstregen

   Her kort før jul er det lykkedes energiforligskredsen at nå til enighed om en fordeling af energireserven for de kommende tre år. Samsø Energiakademi, der har svævet i usikkerhed fordi deres bevilling udløber til nytår, bliver reddet efter pres fra forligspartierne. De kommende tre år vil Samsø Energiakademi modtage 2,5 mio. kr. årligt i støtte.

   Jens Joel, der som energi- og klimaordfører for Socialdemokraterne, har siddet med i forhandlingerne glæder sig:

   ’Det var afgørende for mig, at vi fik Samsø Energiakademi med i aftalen. De yder et vigtigt stykke arbejde for den grønne omstilling og som lokalt valgt i Østjylland, er jeg naturligvis også stolt over, at vi har en verdensberømt ø, hvis indflydelse rækker langt ud over vores grænser.’

   Jens Joel fortæller, at han ofte hører om Samsø, når han mødes med energipolitikere ude i verden:

   ’Både til klimatopmødet i Paris, og da jeg forrige år besøgte Kina, mødte jeg folk, der ikke ved ret meget om Danmark, men som kender Samsø. Det sætter Danmark og Østjylland på landkortet og skaber opmærksomhed om de grønne løsninger, vi sælger ude i verden.’

   Samsø arbejder for at blive helt fri af fossile brændsler og det er netop den vej vi skal, slutter Jens Joel:

   ’I 2050 skal vi klare os helt uden kul, olie og naturgas. Hvis det skal lykkedes for hele landet, så er det vigtigt med mindre samfund, der går forrest og afprøver modellen. Det er Samsø med til’, slutter Jens Joel, der besøgte øens energipolitiske kraftcenter så sent som i oktober.

   Hermed en orientering om forhandlingerne om energireserven, der har været ført over de sidste døgn og som ender med en fordeling af 61 mio. kr. årligt som beskrevet i vedhæftede tabel.

    

   Flattr this!

   2 comments

   1. Nyt på Energiakademiet.dk (translation available): – https://t.co/9iLwzNu9cN

   2. Frank Menger Frank Menger siger:

    RT @EnergiAkademiet: Nyt på Energiakademiet.dk (translation available): – https://t.co/9iLwzNu9cN

   Leave a comment

   All fields marked (*) are required