Open Close

Young contractor is documenting the good story

Climate Heroes – Samso, a wind of change – Webdocumentary from Max Riché:

You can watch the full documentary here:

Flattr this!

1 comment

 1. Jimmy Flindt says:

  Hej igen Samsø,
  Utrolig flot dokumentarfilm, som den unge entreprenør Max Riché har lavet om øen. Samsø fortjener al mulig anerkendelse og respekt for den kæmpe indsats øen har gjort for udnyttelsen af de vedvarende energikilder. Samsø har hermed været med til at markedsføre Danmark, som et miljøvenligt land, der tager miljøproblemerne og de menneskeskabte klimaændringer alvorligt, hvilket formentlig er en af årsagerne til at man i Japan nu vælger at bygge et lille Danmark efter tsunamien, jf DR nyhedsartiklen idag:
  http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2012/01/28/122541.htm og den tidligere artikel om VE akademiet i japansk magasin her på hjemmesiden:
  http://energiakademiet.dk/?s=japansk+magasin
  Tilbage til filmen, så kunne det have set flot ud i indledningen, hvis Samsø færgen havde været forsynet med 2 små vindmøller på forsækket for at spare på olieforbruget på samme måde som det svenske rederi Stena Lina har opnået store besparelser på olieforbruget og hermed driftsomkostningerne ved montering af 2 små vindmøller på fordækket af færgen Stena Jutlandica, som sejler mellem Frederikshavn og Gøteborg, jf nyhederne den 22-06-2011:
  http://www.dr.dk/P4/Nord/Nyheder/Frederikshavn/2011/06/22/145657.htm og http://www.energy-supply.dk/article/view/65505/stena_line_forst_i_verden_med_vindkraft_pa_faerge?ref=newsletter&nls=fe77e201
  Der er ifølge den første artikel jo ikke tale om en voldsom stor investering, citat “De to vindmøller står rederiet i en million svenske kroner. De ventes tjent ind på kun otte måneder”, som formentlig hurtigt vil være tjent ind i besparelserne på olie, dvs. allerede indenfor et enkelt regnskabsår.
  Desuden tror jeg at det kunne have stor markedsføringsmæssig værdi for Samsø at promote udnyttelsen af de vedvarende energikilder som hjælp til fremdriften af samsøfærgerne både for Samsø som Danmarks førende VE-Ø og for fremtidens maritime transport, fordi jeg tror det rummer et enormt potentiale både med hensyn til nye virksomheder, nye jobs og sund økonomi mv for dansk skibsfart, hvis nogen er villige til at investere i denne udvikling i Danmark. Jeg benytter desuden lejligheden til at henvise til den australske sol- og vinddrevne turistfærge Solar Sailor, der benytter både sol- og vind til fremdriften http://www.solarsailor.com.au/ .

Leave a comment

All fields marked (*) are required