Open Close

(Dansk) Debatmøde om Fællesskab den 28/2

 

Flattr this!

3 comments

 1. Jimmy Flindt says:

  Man kan vel sige hele den menneskelige civilisation bygger på fællesskaber mellem mennesker. Et hvilket som helst samfund bygger på love og regler, som vedtages og accepteres af det store fællesskab. Enhver, som vælger at sætter sig udenfor fællesskabet – det være sig det individuelle menneske eller en gruppe af mennesker – må påregne problemer af en eller anden art i anerkendelse af at vi som art er afhængige af hinanden. Dette gælder for et hvilket som helst samfund, ligefra primitive naturfolk til moderne storby mennesker. Fællesskabet er en afgørende faktor i samfundsstrukturen, som er grundlaget for hele den menneskelige civilisation.

 2. Du inviteres til at medvirke i læsegruppen ”Æseløre”, et landsdækkende kvindenetværk med læsegrupper på Sjælland, Fyn, og Samsø. Hver læsegruppe har 10-12 deltagere, så skynd dig at melde dig til – det er først til mølle princippet, der gælder. Unge som gamle er velkommen blot du er en kvinde.

  Du behøver ikke at have læst bogen for at deltage, kom med dine oplevelser og erfaringer omkring fællesskaber.

  Emnet er fællesskab.
  Vi læser og debatterer bogen ”Fælledskab= fælles + fællesskab” af Tor Nørretranders og Søren Hermansen. Bogen kan købes til særlig læsegruppe pris 200,- ved at henvende sig til Energi Akademiet, eller den kan lånes på biblioteket.
  Vil du med, så er adgangsbilletten, at du stiller et brændende spørgsmål til hvordan din drøm om fællesskab kunne lyde. Du sender dit spørgsmål til Anjas mailadresse: kd.te1527413982imeda1527413982kaigr1527413982ene@j1527413982da1527413982,

 3. Jimmy Flindt says:

  Tak til forfatterne Tor Nørretranders og Søren Hermansen og tak for oplægget og ordstyrer journalist Kurt Strand fra DR. De to forfattere havde en frisk og undeholdende måde at forklare noget af baggrunden for og den dybere mening med bogen “Fælledskab”. De to forfattere forstod at supplere hinanden efter samme princip som anvendt i bogen. Først et artikel af Tor Nørretranders efterfulgt af et afsnit om konkrete eksempler med egne erfaringer af Søren Hermansen, overvejende med baggrundsfortællinger om de fælleskaber, der førte til Samsø’s succes med en omlægning af energiforsyningen til vedvarende energi. God debat – fantatisk bog!

Leave a comment

All fields marked (*) are required