Open Close

Frivillig på Energiakademiet

Spring til sektion:

Jobbeskrivelse

energy-academy-volunteer
Hvem kan ansøge?

Hvert år tager Energiakademiet imod to til fire praktikanter fra hele verden.

Praktikstillingen bliver tilbudt til enhver college- eller universitetsstuderende, der er ved at tage en Bachelor, Master eller Doktorgrad, og som har stærk akademisk fremdrift og passion for bæredygtighed
.
Praktikanterne står selv for betaling for transport til og fra Samsø.

Det er en klar fordel og anbefalelsesværdigt, hvis praktikanten enten taler flydende dansk eller engelsk.

Hvilken type praktikplads er det?

Stillingen er ulønnet, den giver ikke merit, og den løber over 10 uger. Akademiet har haft praktikanter i løbet af alle årstiderne, så start- og slutdato er til forhandling. Mødetiderne på kontoret er også fleksible, så længe arbejdsugen tæller 40 timer i alt.

Vi er fleksible I forhold til at overholde kravene fra dit uddannelsessted.

Hvilken slags opgaver ville jeg få?

Vi forventer, at alle praktikanter kommer til Energiakademiet med en idé til et forsknings- eller generelt emne, der er direkte relateret til akademiets historie og mission. Ud over at arbejde på dette overordnede projekt, vil praktikanter få adskillige mindre opgaver i samarbejde med vores personale bestående af projektledere, konsulenter og rådgivere. Det kan eksempelvis være:

  • Skrive artikler til hjemmesiden, nyhedsbrevet eller den lokale avis
  • Udvikle nye funktioner til vores hjemmeside og digitale platform
  • Udforme undersøgelser og spørgeskemaer til de lokale og til brug på internettet
  • Udforme forslag til forbedringer eller tilføjelser til vores undervisningsforløb eller energiudstilling
  • Forberede materiale og dokumenter til vores møder og konferencer

Hvordan er arbejdsmiljøet?

Praktikanten får sit eget skrivebord i kontorområdet i den ene længe af bygningen blandt de andre ansatte. Der er højt til loftet og masser af sollys, og det er et meget åbent og inviterende område. Energy Academy work environmentDe alt andet end ensrettede forskellige placeringer, indretninger og størrelser, opfordrer til en løssluppen og kreativ stemning. De ansatte taler ofte med hinanden, med samarbejdspartnere i telefonen eller arbejder alene på deres individuelle projekter.

Der er desuden to mezzanin-områder på akademiet, hvor der er mulighed for lidt mere private arbejdsaktiviteter som møder eller Skype-konferencer.

Ved frokosttid går alle ansatte til køkkenet I den anden ende af bygningen og forbereder en spændende og varierende måltid som en del af den fælles frokostordning. Som regel er der lidt for enhver smag med muligheder for glutenfri og vegansk/vegetarisk frokost. Frokosten på Energiakademiet bliver samtidig brugt til idéudvikling og sparing i forbindelse med igangværende og kommende projekter. Det er oplagt, at praktikanten burger frokosten til at stille spørgsmål til de ansatte, eller til at aftale møder, hvis hjælpen er mere omfattende. Vi opfordrer praktikanterne til at deltage i frokostordningen.

Hvordan er de fysiske omgivelser?

Det er ikke nogen hemmelighed, at Samsø er et af de smukkeste områder i Danmark og er vært for tusindvis af danske og udenlandske turister hvert år. Øen ligger placeret lige i midten af Danmark i Kattegat midt mellem Jylland og Sjælland.

Samsø landscapeØen er primært dækket af kornmarker, med pletter af grønne enge og klynger af træer gennem landskabet. Desuden er der et lille område med skov, der adskiller de nordlige og sydlige befolkninger på øen. Kystlinjen består af sten eller sandstrand.

I sommerhalvåret er gennemsnitstemperaturen mellem 16°C og 18°C, og der er mange solskinstimer. Som regel mærker man den friske havbrise, der sørger for de bedste betingelser for udendørs sportsaktiviteter som eksempelvis cykling, lystfiskeri, golf, fodbold, svømning eller kajakroning.

Sommerperioden er naturligvis også højsæson for turister, og i den periode er der adskillige aktivitetsmuligheder lige fra jordbærplukning til den populære Samsø Festival.

Samsø wind millsI vintermånederne er gennemsnitstemperaturen circa 0°C – 4°C, og vejret er ofte overskyet. Der er frisk vind på Samsø gennem hele året, og den er ekstra stærk om vinteren. Der er mindre nedbørstimer på øen end i resten af landet, og det sner eller regner som regel kun let.

Vinterhalvåret er en meget roligere periode end sommeren, og det er ofte om vinteren, at administrative begivenheder og dem, der er målrettet samsingerne, finder sted.

Til toppen

Beregnede leveomkostninger


Hvor kan jeg bo?

Indkvartering for praktikanter sker I Koldby Kås, en mindre landsby på øen cirka 10 km sydvest for Energiakademiet. Bygningen er et hus til udlegning, der er ejet af akademiets direktør Søren Hermansen og hustru Malene Lundén, der bor i et mindre hus på den samme grund.

Samsø houseDet er et ældre, malerisk bondehus med masser af plads: fire soveværelser, to badeværrelser, og fuldt udstyret køkken. Praktikanterne betaler et fast, månedligt beløb for husleje og forbrug (elektricitet, varme, vand, internet og affaldsafgift).

Der vil muligvis være andre muligheder for indkvartering i en af de andre små byer på øen, men det afhænger af sæsonen. Derfor bliver indkvartering som regel aftalt individuelt med praktikanten afhængigt af længde og tidspunkt for opholdet.

Tranportmuligheder på øen?

Buslinje 131 fra Midttrafik kører til de fleste byer på øens, og man kan benytte den til transport til og fra akademiet. Du kan finde busplanen her.

Der er desuden en cykel, som praktikanterne kan benytte.

Derudover råder Energiakademiet over en elbil, der kan benyttes til alle arbejdsrelaterede ture rundt på øen (eksempelvis til interviews i beboernes private hjem, til tranport af besøgende til og fra færgen eller til møder på kommunen og lignende). Den er dog ikke til rådighed for tranport til og fra akademiet.

Skal jeg selv købe mad?

Ja, vi forventer at praktikanterne selv sørger for morgen- og aftensmad. Det er dog ikke ualmindeligt, at man kan spise sammen med Søren og/eller Malene, når de ikke er ude at rejse. Frokost i hverdagene fås gennem den fælles frokostordning på Energiakademiet, hvis man vil deltage i denne.

De to større supermarkeder på Samsø, Netto og SuperBrugsen ligger begge i ”hovedstaden” Tranebjerg, der findes cirka 4 km vest for akademiet.

Forventede ugentlige udgifter*

Husleje10-turs klippekort til bus (Transport til akademiet, mandag til fredag)Mad (Morgenmad, aftensmad, snacks)Frokostordning på akademiet
500,00 KR140,00 KR600,00 KR62,50 KR


≈ 1.302,50 KR pr. uge
*Eksempel, priser kan variere

Til toppen

Udsagn fra tidligere praktikanter

 


Rowan Boeters

Navn: Land: College/Universitet:Uddannelsesgrad: Periode: Email :

Rowan Boeters Holland Delft Technical University & Leiden University Master’s November 2013-Januar 2014 moc.1529941795liamg1529941795@sret1529941795eobna1529941795wor1529941795
Hvilket større projekt eller forskningsmål havde du på Energiakademiet?

”Min master tese om brugerstyret kontrol. Energiakademiet var meget hjælpsomme med at finde data, kontakter og lokale til at udvikle min tese, mens jeg higede efter at realisere mine mål.”

Hvad var det vigtigste, du lærte, da du arbejdede på Energiakademiet?

”Danskere/samsinger har brug for en ligefrem fremgangsmåde, hvis de skal hjælpe dig, med dit projekt. Kom velforberedt og vær aktiv: gå ud, udforsk og indtag. Og undgå vinterperioden =)”

Når du ser tilbage, hvordan har oplevelse så påvirket din tilværelse i dag?

”Det hjalp mig meget med at finde data til min tese. Akademiet hjalp mig også med at afholde en workshop for øboerne, så jeg kunne give noget tilbage til lokalsamfundet.”

Har du et godt råd til kommende praktikanter på Energiakademiet?

”Begynd med at kontakte dem, længe før du ankommer. Akademiet kan hjælpe med rigtig mange ting, så tøv ikke med at spørge. Husk at det er idealisme, der har bragt dem til det niveau, de er i dag.”


Irina Papazu

Navn: Land: College/Universitet: Uddannelsesgrad: Periode: Email:

Irina Papazu Danmark Københavns Universitet Doktor September-December 2013 kd.uk1529941795.sfi@1529941795api1529941795
Hvilket større projekt eller forskningsmål havde du på Energiakademiet?

”Mit PhD projekt på afdelingen for politisk videnskab. Arbejdet på Energiakademiet er en del af mit feltarbejde.”

Hvad var det vigtigste, du lærte, da du arbejdede på Energiakademiet?

”Jeg har lært en masse om tidligere, nuværende og fremtidige projekter i forhold til energiinnovation og klimaforandringer. Desuden bliver man omgående modtaget og accepteret som kollega, ved længere ophold på akademiet. Som en student, der normalt arbejder alene i eget kontor, er det en meget positiv oplevelse.”

Når du ser tilbage, hvordan har oplevelse så påvirket din tilværelse i dag?

”Jeg vidste hvilke emner, jeg skulle undersøge, da jeg forlod akademiet, og hvilke perspektiver jeg skulle have med i mit PhD projekt. I foråret og tidlig sommer af 2014, kommer jeg tilbage til Samsø for at afrunde mit feltarbejde. Jeg regner også med at hold kontakt og deltage i et møde her og der.”

Har du et godt råd til kommende praktikanter på Energiakademiet?

”Det blæser meget, men vind betyder penge på Samsø, så du skal ikke lade dem høre dig beklage dig over det :)”


Alex Newcombe

Navn: Land: College/Universitet:Uddannelsesgrad: Periode: Email:

Alex Newcombe Australien Queensland University of Technology Master’s August 2012 ua.ud1529941795e.tuq1529941795.tcen1529941795noc@e1529941795bmocw1529941795en.re1529941795dnaxe1529941795la1529941795
Hvilket større projekt eller forskningsmål havde du på Energiakademiet?

”Min interesse i en karriere i feltet for udvikling af teknologi til vedvarende energikilder.”

Hvad var det vigtigste, du lærte, da du arbejdede på Energiakademiet?

”(1) Vigtigheden af det sociale aspekt i udviklingen, og (2) muligheden for at inkorporere det sociale aspekt i udviklingen af teknologien.”

Når du ser tilbage, hvordan har oplevelse så påvirket din tilværelse i dag?

”Oplevelsen har lært mig meget om vedvarende energi og den rolle og forhold, som energien har i samfundet. Desuden har det bekræftet mig i, at jeg skal forfølge mine drømme om en karriere i feltet.

Har du et godt råd til kommende praktikanter på Energiakademiet?

”Stil så mange spørgsmål som mulig og involver dig. Vær ikke bange for at blive beskidt og mød så mange mennesker, som muligt.”


Robert Leteff

Navn: Land: College/Universitet: Uddannelsesgrad: Periode: Email:

Rob Leteff USA University of Wyoming Master’s Maj-Juli 2011 moc.l1529941795iamg@1529941795ffete1529941795lr1529941795
Hvilket større projekt eller forskningsmål havde du på Energiakademiet?

“Jeg ville kende de sociale faktorer bag succesen med Energi-Øen”

Hvad var det vigtigste, du lærte, da du arbejdede på Energiakademiet?

”Mine forskningsresultater viste, at tæt sammenknyttet lokalsamfund, retfærdige politiske processer og bred opbakning hos beboerne var nøgleord bag succesen”

Når du ser tilbage, hvordan har oplevelse så påvirket din tilværelse i dag?

”Min forskning på Samsø har stadig indflydelse op det arbejde, jeg laver i dag, fordi det løærte mig om værdien af borgerinddragelse og fælles ejerskab.”

Har du et godt råd til kommende praktikanter på Energiakademiet?

”Vær ikke bange for at tale med nogen, mens du er på øen. Jeg mødte nogle vidunderlige mennesker der, blot ved at fortælle, hvem jeg var, og hvorfor jeg var på øen. Lokalbefolkningen er meget behjælpelige og villige til at introducere dig i deres netværk.”

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required