Open Close

Nyt fra Energiakademiets kontor i Aarhus

Af projektledere Trine B. Stoltenborg og Peter Christensen
Kategori: partnerskaber

En afdeling af Samsø Energiakademi er for nylig flyttet ind i Filmbyen på den aarhusianske Sydhavn. Herfra arbejdes på at sprede og udvikle partnerskaber rundt i regionen og i det store udland.

Energiakademiet samarbejder bl.a. med kulturhovedstad Aarhus 2017 på bæredygtighedsområdet og er i gang med at sprede Energi Safari-konceptet, der oprindeligt blev udviklet på Samsø.

århus

I foråret flyttede Samsø Energiakademi ind i nye rammer i Filmbyen på den aarhusianske Sydhavn. Oven på de store filmstudier har akademiet fået plads i kontorfællesskabet Mediedokken, hvorfra der arbejdes på at sprede og udvikle partnerskaber rundt i regionen og i det store udland.

En af opgaverne, der varetages i Aarhus er samarbejdet med kulturhovedstad Aarhus 2017 på bæredygtighedsområdet. I samarbejde med World Perfect har Akademiet netop afholdt en bæredygtighedssession for udvalgte 2017-projekter. Formålet er at styrke 2017-projekternes bæredygtighedsprofil.

Næste skridt er nu at samarbejde med projekterne i deres egen virkelighed for bl.a. at præsentere et Charter, der udstikker rammerne for, hvordan bæredygtighed kan tackles i forbindelse med kulturbegivenheder. Sideløbende bliver charteret lanceret for erhvervsvirksomheder i regionen med henblik på en kobling til konkrete Aarhus 2017-projekter.

Næste skridt er at præsentere 2017-bæredygtigheden på den internationale ShowOff kulturfestival, der afholdes ved Kulbroen i Aarhus til september – efterfulgt af deltagelsen i ReDo konferencen til oktober på Moesgaard Museum, der arrangeres i samarbejde med Aarhus Universitet.

Under ReDo konferencen vil Akademiet stå for en bæredygtighedssafari, der viser konkrete nedslag og eksempler på forskellige former for bæredygtighed i Aarhus-området.

Safari-konceptet, der oprindeligt blev udviklet på Samsø, er siden vokset på regionalt niveau. Sammen med Energibyen Skive og Ringkøbing-Skjern Kommune arbejdes der i øjeblikket på at opbygge en regional grøn besøgsplatform, og Aarhus 2017 er interesseret i, at der bliver afholdt 2017 Safarier rundt i regionen for de mange besøgende.

århus2

Udvikling i partnerskaber

Ud over at gennemføre konkrete projekter er Aarhus-kontoret involveret i udviklingen af mange nye projekter og partnerskaber.

Nogle af de nye projekter, der forhåbentlig ser dagens lys i de kommende år er:

  • Produktion af bioplastik til kulturbegivenheder i Biocas 100 – i samarbejde med den hollandske kulturhovedstad
  • Beskyttelse af den europæiske nattehimmel i NightLight i samarbejde med såvel den hollandske som den italienske kulturhovedstad
  • Udvikling af en cirkulær Samsø-økonomi sammen med Region Midt, Aarhus Kommune og Vedvarende Energi
  • Styrkelse af økologi sammen med Yduns Have på Samsø
  • Virkeliggørelsen af biogasanlægget sammen med Samsø Kommune og Minor Change Group

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required