Open Close

Nytårsluren var en succes! 80 lokale deltog og humøret var højt

Malene Annikki Lundèn – Kapacitetsopbygning – Kommunikation – Design og udvikling
Kategori: Fossilfri Ø

Vi vågnede blidt og var klar sammen med de 80 personer, der valgte at bruge lørdagen sammen med gæster, ildsjæle og lægfolk fra nær og fjern. Personalet og bestyrelsen fra Samsø Energiakademi siger tak for opbakningen. Vi ønsker også at sige tak til alle de mange ildsjæle, der bidrog til en helt særlig måde at mødes på. Nu er Energiakademiet i gang med en ny version 3.0.

nytår

Nytårslurens formål ramte plet.
1. Stemningen vibrerer
2. Der opstod mange nye muligheder
3. Ejerskabet er stort og trives

Tjek-ind
Eftermiddagskaffe og hjemmebagt kage akkompagneret af musik skabte en god stemning og en hyggelig måde at starte på. Vi fik lejlighed til at hilse på hinanden og lavede et tjek-ind, der svingede. “Vi fra Ørby synes ofte, at møder på Samsø kan være lidt for alvorlige og tørre”, blev der sagt, men det gjaldt ikke Nytårsluren.

Speakers’ corner
Herefter fik Samsø besøg fra det ydre rum i form af en udsending fra planeten “Øsmas” (bedre kendt som Tor Nørretranders) i behagelig samtale med Samsøs borgmester Marcel Meijer.

Øsmas-manden spurgte, om Marcel som øens overhoved er klar over, at Samsø er en af verdens bedste øer i et af verdens bedste lande? Den tyggede borgmesteren lidt på!
Øsmas ligger lige modsat Samsø i universet og måske derfor staves planeten som Samsø bagfra!

Antropologen Rikke Ulk lavede i efteråret en undersøgelse på Samsø om samsingernes holdning til Energiøen og den kommende Fossilfri Ø-plan. Hvad mener vi på Samsø egentlig om det hele? Malene Lundén talte i den forbindelse med Rikke Ulk om projektet HER, som er en en guide til pionersamfund baseret på de erfaringer, vi har gjort os på Samsø. Guiden HER er klar 1. april.

Samtalesaloner
Der er fortsat store planer for Samsø, f.eks. vores mål om at blive fossiluafhængige i 2030. Så det var spændende at følge de samtaler, der opstod i samtalesalonen, hvor første runde handlede om personfærgen til århus, bæredygtighedsfestivalen, grøn golfbane og energibesparelser.

En deltager, som aldrig har besøgt Energiakademiet før, udtalte, at “vi fra Kolby Kaas syntes, at det her møde var godt skruet sammen, så man ikke faldt i søvn”. Energiakademiet summede af forslag og kommentarer!

Næste samtalerunde bød på kundskab og visdom med de to gæster Nørretranders og Frank Bonderøv. Der blev også diskuteret biogas, Region Midtjylland og Chora Connection.

samtale

Kultur er samlingspunktet
Det hele blev afbrudt af Angelo og Knud, der spillede for os. Knud, som mange kender fra Ballen, har lært at spille af Angelo, og dermed fik vi bevist, at kundskaber kan læres – selv i en sen alder! Vi fik kartoffelsuppe og fejrede dagen med et glas. Frank Bonderøv Eriksen flettede en halmsål til de kolde træsko, mens han snakkede med Søren Steensgaard om kundskaber.

Vi har det godt, og vi tror på, at det nok skal gå, synes folk at mene. Vi gik hjem med bobler i kroppen. God dag!

Flattr this!