Open Close

Samsø Energiakademi tilbyder undervisning i bæredygtig udvikling for undervisere fra hele Norden

Kategori: Uddannelse
Malene Annikki Lundén – Kapacitetsopbygning – Kommunikation – Design og udvikling

Vi er helt oppe at ringe, for to lokale folkeskolelærere fra Samsø Skole er også med på efteruddannelsesforløbet for lærere fra hele Norden!

Udgangspunkt i erfaringer fra Samsøs grønne omstilling, som løber på 17. år
Samsøs grønne omstilling har affødt succes og på baggrund heraf har vi udviklet seriøs viden og big data. Det betyder, at Samsø Energiakademi sammen med Nordisk Ministerråd og fire af de nordiske lande nu udbyder et Nyt Nordisk kursusforløb, som er mere end fuldtegnet med 10 deltagere på ventelisten.

Fra samarbejdsprogram for Nordisk Ministerråd for Uddannelse og Forskning – gældende fra 2015:
“Nordisk Ministerråd har som visjon, at Norden skal være en ledende region for kunnskap og velferd. Rådet ønsker blant annet gjennom samarbeid å styrke en nordisk strategi for bærekraftig utvikling. De nordiske landene har lang traditjon for tillitsbasert samarbeid, og har flere fælles værdier som demokrati, menneskerettigheter og bæredyktighet.”

Nyt Nordisk kursus starter i Oslo den 14. marts. Første modul omhandler globalitet.

Læs mere om modulerne og indhold (http://nvl.org/hallbar-utveckling)

Ambitionen for vores kursuskandidater
Du arbejder med samfundsfag i folkeskolen eller folkeopplysning på en højskole, eller du er frivillig i en NGO. Du kan også undervise i naturvidenskabsfag og derigennem have udviklet en interesse for aktuel viden om bæredygtig omstilling.
Det kan også være, du arbejder i det offentlige system eller på det lokale kommunekontor, og sidst, men ikke mindst, kan en kandidat også være involveret i et boligkvarters løft, eller være en dreven ildsjæl i dit lokalområde eller landsby.
Alle jer, der i det daglige motiverer til medborgerskab og gerne vil, at flere på arbejdspladsen eller på kommunekontoret medvirker aktivt til den bæredygtige omstilling, vil finde, at Ny Nordisk kursusforløb er for jer.

Kursets indhold
Du bliver skarp på teorier, metoder og værktøjer omkring bæredygtig udvikling gennem den undervisning, der udbydes fra alle vores nordiske undervisningsdestinationer.

Praktisk
Du skal som ansøger have et konkret projekt, som du gerne vil udvikle og fremme. Projektet vil være din case i løbet af det samlede kursusforløb.
Du får stillet et netværk af kompetencepersoner til rådighed, der vil gøre din viden og dit projekt realiserbart på området bæredygtig udvikling.

I kraft af den sociale del af kurserne vil din sociale kapital øges, du vil blive inspireret, og du vil komme til at rejse rundt til tre nordiske lande. Den danske destination vil du møde på Samsø. Kurset er kompetencegivende og valideres med 15 ECTS-studiepoint til dit CV. Kurset vil styrke din arbejdsplads igennem den nye viden, du opnår, omkring hvad bæredygtig udvikling er netop nu. Vi ved, at din viden og erfaring bliver langt mere relevant i forhold til dit personlige lederskab!

Info
Vil du have mere viden om Nyt Nordisk Kursus klik her

Flattr this!