Open Close

SLÅ AUTOMATPILOTEN FRA

Mandagmorgen mener:

” Det er ikke en hvilken som helst form for vækst, vi er på jagt efter.Vi er på jagt efter en vækst med perspektiv og ansvarlighed og nytænkning.

Energiakademiet mener:

På en grå regnfuld mandag i oktober lukkede Samsø Energiakademi for telefoner og besøg. Alle 9 medarbejderne parkerede de ca. 15 projekt der arbejdes med lige nu, for et kort øjeblik. Grunden til at parkere det daglige projektarbejde, er at vige pladsen til at nytænke og perspektivere og opkvalificere. Hvorfor skal medarbejdere på Samsø Energiakademi lære igen og forsat opkvalificeres?

Mandagmorgen skriver i deres magasin nr. 19. Hvad er det der efterspørges? Her kommer de med 10 mega tendenser.

Vi har valgt at bringe 4 af tendenserne, i forhold til hvad teksten omhandler.

  • Det er først og fremmest en bæredygtig vækst
  • Det er vækst, der rummer klog og kreativ udforskning af nye markeder og nye løsninger – Ikke bare produkter.
  • Det er vækst,der understøttes af en markant indsats på kompetencesiden og en målretning af uddannelser til de områder hvor der er        massivt brug for det. Der er brug for et helt nyt blik på vores uddannelsessystem og vores uddannelsesplanlægning
  • Det er en vækst, der ikke ødelægger, men udvikler den sociale sammenhæng i samfundet. Helt i tråd med FN´s17 verdensmål.

Læs mere her om verdensmålene

I dag leverer Samsø Energiakademi formidling og undervisning til ca. 5000 gæster årligt. Det er efterhånden blevet til et projekt internt i huset at drive og optimere disse mange ydelser. Det indebærer og kræver at vi forsat tilbyder et relevant og aktuelt tilbud, der passer til det omverden efterspørger. Hvad er det så omverden efterspørger ?

skaermbillede-2016-10-14-kl-13-37-31skaermbillede-2016-10-14-kl-13-37-20

”Hvordan kan der skabes bæredygtig vækst?” Det handler ikke længere kun om udvikling på Samsø, men i høj grad at imødekomme de mange henvendelser og løbende opkvalificere medarbejderne på Samsø Energiakademi i forhold til at de kan levere det som efterspørgers.

Derfor inviterer ledelsen alle medarbejdere på kursus, for at øge bevidstheden om hvordan der undervises og formidles, hvad det er Samsø som Danmarks vedvarende energi Ø har udviklet og Samsø NU er på vej til at udfase fossile brændsler.

Samsø er stadigvæk en helt unik spiller i verden på hvad bæredygtig vækst har betydet, og stadigvæk kan tilbyde.

Energiakademiet kan lidt vidtløftigt kigge tilbage på 20 års stabil vækst på at udvikle grønne løsninger.

skaermbillede-2016-10-14-kl-13-38-47

 Kurset formål og indhold – ”Her den lokale pionerguide ”

1.Kurset er i tre moduler.

2.Kurset overskrift er hvordan arbejdes der med Samsø som modelsamfund

” HER er en guide til lokale pionersamfund”11 kort der kan gøre arbejdet lidt lettere for andre ligesindede pionere derude.

3.Kurset er tilrettelagt af firmaet Bespoke ved Martin Dyrman og Malene Lundén som arbejder med opkvalificering og kommunikation, internt og eksternt på Samsø Energiakademi.

4.Kurset formål er at alle medarbejder skal lære af det nye designet materiale, som er webbaseret og en fysisk guide.

5.Kurset skal give nye redskaber til den enkelte medarbejder, som derefter kan tilbyde nye kurser og foredrag i 2017 – 2018.

Se materialet på Dansk http://www.pioneerguide.com/dk/

Læs hvad andre mener om Energiakademiets arbejde http://choraconnection.dk/samso-energiakademi-udgiver-baeredygtighedsguide/

Steen Hildebrandt adjungeret professor ved CBS og Ålborg Universitet har skrevet en udmærket artikel om vækstens muligheder og forbandelser. Han konkludere ”Vi er nød til at holde op med at tale bevidstløs om økonomisk vækst. Og vi må til at opføre os som ansvarlige mennesker, der viser, at vi forstår både den økonomiske, sociale, miljø- og klimamæssige virkelighed, som vi lever i og er en del af. Læs artiklen her http://www.steenhildebrandt.dk/2016/05/vaekstens-muligheder-og-forbandelse/

 

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required