Open Close

HER Ny bog om Danmarks ressource steder

NORDØST

HER ER DK og et geografisk opslagsværk, som vagabondere gennem landet. I ord og billeder åbner hver enkelt bidragsyder døren ind til netop den sted  hun og han har et forhold til. Forfatterne er Iselin C Hermann & Anne Meisner. Forlag Brøndum

I Her finder vi Samsø i NORD ØST sammen med 26 andre Nord Østlige geografiske udvalgte punkter og dermed også skrivende mennesker som kommer helt fra Skagen til Rusland til Bødskov og Rørvig. Samsø er nr 13 og du finder  3 historier skrevet af direktør for Samsø Energiakademi Søren Hermansen som skriver om det negative C02 Regnskab. Vores unge lokal digter Jens Kæmpe skriver om Fjorden Langør og Fritids Samsing Erik Norman Svendsen skriver om Langør.

56*00*7.9″N10*33`43.4″E 

Intro til Søren Hermansen skriv. Hvis man laver en cirkel, der når fra Skagen til Gedser og omkredser Danmark, vil man opdage at Samsø ligger lige i midten af cirklen! Det ved vi godt på Samsø, men det kommer som en overraskelse for de fleste andre Dansker og især måske for bornholmerne, der med rette føler sig lidt uden for.

55*55`07.8"N10*37´59.9″E

Udgangs tekst af digter Jens Kæmpe. Sælerne på Bosserne spiser sig fede i fisk og gemmer solens varme under skindet.Jeg kan ikke se dem, men jeg, at de er derude,bag roklubben, havnen,holmene.

55*54`40.6″N10*38´32.0″E

I nogle år var jeg den stolte ejer af en Askeladen jolle med påhængsmotor, som jeg benyttede til sommersejlads i Stauns Fjord og ud til den gamle fæstningsø Kyholm. En solid jolle, der var for langsom efter børnebørnenes mening, men tilstrækkelig sødygtig til at sikre en tryg sejlads, når vejret vel at mærke arter sig smukt.

I kan altid kommer forbi energiakademiet og læse i bogen som vi har liggende i et eksemplar.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required