Open Close

B.C. FIRST NATIONS kapacitets opbygger og danner netværk.

Se programmet om uddannelsen som tilbydes til de indfødte ” Indianere” i Canada  

20/20 Catalysts Programmet er et interaktivt tre-måneders program, der forbinder First Nations, Métis og Inuit Catalysts med et netværk af indfødte og ikke-oprindelige energiprojektmentorer og coaching-specialister, der er involveret i udviklingen af ​​rene energiprojekter – herunder: energieffektivitet , Sol, vind, hydro, biomasse og geotermisk, både på og off-grid.

Katalysatorer vil lære af Programmentorer, Coaches og hinanden ved at dele erfaringer og erfaringer fra tidligere projekter. I sidste ende vil katalysatorer gå væk fra programmet med færdigheder, værktøjer og ressourcer for at maksimere de sociale og økonomiske fordele, deres fællesskab får ved deltagelse i rene energiprojekter.

Se hvilke ledere og høvdinge som er på programmet

Samsø Energiakademi er igang med at dele det værdigfulde arbejde som vi kalder pionerguiden. Vi deler også den erfaring som vi har opnået i vores Nordiske samarbejde ved at udvikle Ny Nordisk efteruddannelse for voksne. Læs mere om denne uddannelse her

Tilbage til uddannelser som har fingeren på pulsen, som dette her Canadiske tiltag er. Alle høvdinge eller ledere i de 640 reservater tilbydes et 3 månederes forløb, som er støttet af staten. Mange af dem blir opkvalificeret på hvordan de kan udforme og implementer både en økonomisk og bæredygtig energiplan som ruster dem til fremtiden. Programmet har en høj succesrate, selv om at programmet kun har været igang i 1 år. Indhold og tidsforløbet er sammensat så teknik – økonomi og borger indragelse er en del af curriculum. Mange af lederene/høvdingene har allerede iværksat større solceller anlæg, vindmøller og biogas og hydro vandkraft anlæg. De rykker fordi de kan se at der både er et stort miljømæssigt og økonomisk aspekt. De er rollemodeller for alle os andre som fremtidens pioner samfund.

 

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required