Open Close

5..4..3..2..1 Imorgen går det løs

– 20 år som Vedvarende Energi Ø i alvor og gammen: læser du dette med jord på hænderne, be nder du dig i en helt anden tid, end da disse ord blev ned- fældet. Måske er omgivelserne omkring dig blevet fossilfrie og indgår i en fuldbyrdet, bio- cirkulær tankegang, hvor intet går til spilde? Måske du endda er kommet til Samsø ombord på en solcelledrevet helikopter?

 

Ligegyldig hvor meget tid, der er løbet i åen siden to medarbejdere fra Ener- giakademiet den 14 oktober 2017 begav sig ud i natten for at begrave dette doku- ment, er disse linjer en hilsen til dig fra en travl og visionær fortid, hvor Samsø gik sammen for at omstille sig for din og dines skyld. Vi ville skabe et samfund på billigere og renere energi, og det første spadestik blev taget i 1997.

Det 20 års jubilæum fejrer vi nu, og i den anledning har vi bedt danske inspira- torer indenfor samfundet, erhvervslivet, forskningsverdenen, aktivisme og kul- turlivet om at komme med deres unikke blik på hvad Samsø og Samsø Energiak- ademi har gjort for at ændre verden både lokalt og globalt, når det kommer til vedvarende energi. Manifestet blev også uddelt til landets vigtigste nøgleperson- er indenfor dette felt, for at lade jubilæumshornene gjalde af håb i vores samtid. En lille størrelse, der fysisk be nder sig i et lands periferi, har af og til brug for et blik udefra, og for et landkort at navigere efter. I dette mani- fest har vi derfor prøvet at trække verden til os i en åben form, hvor der ikke er nogen konklusion, og hvor centrum udgøres af den, der læser.

– manifestet er ikke en løsning – manifestet har mange sandheder – manifestet er ikke kritisk

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required