Open Close

Bent Hansen: ”at vise bæredygtighed i konkret handling er afgørende for autenticiteten”

I år er det 20 år siden at Samsø blev udråbt som Danmarks vedvarende energi-Ø og fik et uimodståeligt incitament til at føre indbyggernes drømme om en bæredygtig omstilling ud i livet.  Det lykkedes – og i den anledning har Samsø Energiakademi bedt danske inspiratorer indenfor samfundet, erhvervslivet, forskningsverdenen, aktivisme og kulturlivet om at komme med deres unikke blik på hvad Samsø og Samsø Energiakademi har gjort for at ændre verden både lokalt og globalt, når det kommer til vedvarende energi.

Deres svar er blevet til et manifest, som vi her på hjemmesiden vil dele lidt ud af, og som alle snart vil få adgang til digitalt. En af inspiratorerne er regionsrådsformanden for region Midtjylland, Bent Hansen:

Hvad betyder det lille praktiske eksempel i forhold til den store verdensdagsorden?

Det at vise bæredygtighed i konkret handling og ikke bare i teoretiske eksempler er helt afgørende for autenticiteten og troværdigheden. At det gøres i et afgrænset geografisk område giver styrke, viser verden at man kan leve bæredygtigt energimæssigt og ikke behøver give køb på livsstil samtidig.

Hvilke 3 afgørende handlinger gør at Samsø Energiakademi stadigvæk eksisterer?

En ildsjæl og dynamisk leder, der kæmper for sit projekt og formår at gøre det troværdigt og med gennemslagskraft.
At der fra starten var lokal og regional opbakning, også økonomisk.
At det er lykkedes også at slå igennem på landsplan, således at der også er kommet bevillinger via finansloven.

Hvis du skulle give et godt råd i forhold til udfordringerne på det her felt, hvad har du så lyst til at anvise som retning?

At fortsætte med at sætte retning i forhold til nye udfordringer, både teknologisk og i forhold til globale klimaudfordringer.
At skabe endnu bedre samarbejdsrelationer til spændende udviklingsmiljøer globalt. At fastholde den brede politiske opbakning lokalt, regionalt og nationalt i Danmark. At fastholde det stærke arbejde med at være synlig i medier globalt.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required