Open Close

Christine Feldthaus: ”Det er sexet at have mod, charme, humor og lyst og vilje til at forandre verden”

I år er det 20 år siden at Samsø blev udråbt som Danmarks vedvarende energi-Ø og fik et uimodståeligt incitament til at føre indbyggernes drømme om en bæredygtig omstilling ud i livet.  Det lykkedes – og i den anledning har Samsø Energiakademi bedt danske inspiratorer indenfor samfundet, erhvervslivet, forskningsverdenen, aktivismen og kulturlivet om at komme med deres unikke blik på hvad Samsø og Samsø Energiakademi har gjort for at ændre verden både lokalt og globalt, når det kommer til vedvarende energi.

Deres svar er blevet til et manifest, som vi her på hjemmesiden vil dele ud af. I denne uge er inspiratoren TV-vært og foredragsholder Christine Feldthaus:

Hvor ser du at Samsø har gjort en forskel i forhold til aktivisme?

Jeg synes nærmest ikke jeg kan finde et eksempel på, at Samsø har gjort andet end konstant at være anderledes. Ved at handle. Ved at stoppe snakken og trække i arbejdstøjet og tage det lange seje træk mod ændringer, der holder! Ved at gå foran og inspirere både landsmænd og internationalt. Og når budskaberne deles er det vedkommende og involverende. Et jordnært mesterstykke i kommunikation, man orker at høre på og om.

Hvor tænker du at folkene på Energiakademiet kunne blive lidt mere frække – hvilken dagsorden skulle der være mere kant på?

Nu er der jo ikke så mange, der når op på jeres niveau – så bliv I bare ved med mere af det I allerede gør! Jeg kan ikke lige pille noget særligt ud.

Hvad synes du er sexet ved dem?

Jamen det er sexet at have mod, charme, humor og lyst og vilje til at forandre verden. så I er kamp-sexede!

Samsø Energiakademi om begrebet Aktivisme:

Klima og bæredygtighed er et meget stort emne der kalder på NGO ́ere og aktivister der vil ”redde” verden. Noget skal gøres og vi skal selv gå foran høres det i samfundet. Samsø har en dimension mere. Som lille lokalsamfund skal vi også redde os selv som et ”rigtigt” levende samfund. Vi har set og lært at en omstilling til bæredygtig energi kan skabe arbejdspladser og ændre de økonomiske vilkår så vi får en stærk lokal ressourcebalance. Aktivister er altså ikke bare idealister der kæmper for en sag, men i lige så høj grad borgere der kæmper for deres sted!

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required